Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 09:21

Περιμένοντας το εκλογικό σύστημα και τη Ν.Δ.: Φοβάται τις εκλογές με απλή αναλογική ο Νίκας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η απλή αναλογική, οι συνεργάτες του και η Ν.Δ. θα επηρεάσουν την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για το τι θα κάνει το 2019: Αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, αν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή την εκλογή του σε άλλο όργανο ή αν θα πάει σπίτι του.

Αυτά δήλωσε χθες ο ίδιος σε ερώτηση της “Ε”, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και θέλοντας να θολώσει τα νερά, ενώ εκτίμησε ότι δεν έχει έρθει ο καιρός, καθώς, κατά τη γνώμη του, υπάρχει μεγάλη ρευστότητα.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το αυτοδιοικητικό μέλλον, για το τι θα κάνει και το χρόνο λήψης της απόφασής του, ανέφερε ότι “υπάρχει κινητικότητα σε πολιτικό επίπεδο. Δεν ξέρουμε τι τέξεται η επιούσα σε επίπεδο κομμάτων. Υπάρχει ρευστότητα και στο θεσμικό πλαίσιο. Δεν ξέρουμε με ποιο θεσμικό πλαίσιο θα πάμε σε εκλογές”. Επεσήμανε πως “για μένα είναι κρίσιμο ζήτημα. Προφανώς θα επηρεάσει την απόφασή μου η απλή αναλογική. Εγώ μπορώ να λειτουργήσω με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cTeky479BWI}

Για την περίπτωση αν αυτό επηρεάζει και ενδεχόμενο ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια, απάντησε γενικόλογα ότι “δεν ξέρω αν είμαστε καλά. Είτε στο σπίτι μας, είτε στο δήμο, είτε σε άλλα όργανα, κάπου”.

Για τον καθοριστικό ρόλο των συνεργατών του και της Ν.Δ. στην απόφαση που θα λάβει, παρατήρησε αναφέροντας πως δεν έχει έρθει ο καιρός και ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα: “Δεν πρέπει να κουβεντιάσω με κάποιους ανθρώπους σοβαρά; Με τους συνεργάτες μου, με την Αθήνα; Δεν έχει έρθει ο καιρός ακόμα. Και όταν τα πράγματα δεν είναι σταθερά, δεν ξέρουμε αύριο το πρωί τι κυβέρνηση θα έχουμε. Εχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, που είναι η χαρά του δημοσιογράφου. Είμαστε σε εποχή ρευστότητας πάρα πολύ μεγάλης. Πρέπει να τα λαβαίνουμε υπόψη μας όλα και να μην κάνουμε λάθη”.

Εξηγώντας την ιδιαίτερη σημασία των συζητήσεων με τους συνεργάτες του, δήλωσε: “Και όχι να ζημιώσουμε τον εαυτό μας. Αυτό από το οποίο θα πω, θα ωφελήσω ή θα ζημιώσω ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες, που θέλουν να πάνε παραπάνω ή να μην πάνε πουθενά ή έχουν παράσχει τη στήριξή τους στο παρελθόν. Δεν μπορώ να τους περιφρονήσω όλους αυτούς και να πω εγώ σκέφτομαι αυτά. Ποιος είμαι εγώ;”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER