Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 18:43

Τριφυλία: Καθόρισαν την ανώτατη αποζημίωση για τους δημοτικούς συμβούλους

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Καθόρισαν την ανώτατη αποζημίωση για τους δημοτικούς συμβούλους

Η ανώτατη αποζημίωση που δικαιούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η αποζημίωση αφορά τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν τόπο κατοικίας που απέχει περισσότερο από 10 χλμ. από την έδρα του δήμου, όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Σώματος και καθορίστηκε στο ανώτατο όριο των 42,7 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου σημείωσε πως ο νόμος πλέον δίνει τη δυνατότητα στο συμβούλιο να καθορίσει το ποσό της αποζημίωσης που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 1% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και την οποία δικαιούνται οι σύμβουλοι που διαμένουν 10 χλμ. μακριά από την έδρα του δήμου. Μάλιστα θα πρέπει να δηλώσουν ποιοι θα κάνουν χρήση της.

Θετικά αντιμετωπίστηκε από τους περισσότερους συμβούλους που αναγνώρισαν ότι υπάρχουν κάποιοι που κάνουν αρκετά έξοδα για τις μετακινήσεις τους. Ωστόσο η αναφορά του προέδρου του Σώματος Γιάννη Καλκαβούρα ότι ο ίδιος δεν θα δεχθεί την αποζημίωση, προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση αλλά και στη συμπολίτευση. Τόσο η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή όσο και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος (κανένας από τους δύο δεν δικαιούται αποζημίωση) σημείωσαν ότι δεν είναι σωστό ο καθένας να βγαίνει και να λέει ότι δεν θα πάρει την αποζημίωση δημιουργώντας εντυπώσεις. Μάλιστα ο κ. Καλκαβούρας εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος από σχετικό δημοσίευμα γι’ αυτό το θέμα.

Μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης τάχθηκε κατά της αποζημίωσης, σημειώνοντας πως όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να έχει υπόψη του ότι ασχολείται για να προσφέρει.

 Κ.Μπ.


NEWSLETTER