Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 19:43

Τη φιλοτέχνηση σειράς γραμματοσήμων με προσωπογραφίες του Ν. Βρεττάκου εισηγήθηκε ο Γ. Γρυπιώτης

Γράφτηκε από την

Σε μια ξεχωριστή κίνηση προέβη σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους 2012 ως Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γρυπιώτης, με επιστολές που απέστειλε προς τους κ.κ. Παύλο Γερουλάνο και Χρήστο Βαρσάμη, Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΤΑ Α.Ε.. αντίστοιχα, εισηγήθηκε τη φιλοτέχνηση ειδικής σειράς γραμματοσήμων με προσωπογραφίες του μεγάλου Κροκεάτη ποιητή.
Το περιεχόμενο της επιστολής του κου Γρυπιώτη, παρατίθεται ακολούθως:
«Ο Δήμος Ευρώτα, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος, αποτελείται, μεταξύ άλλων και από τη Δημοτική Ενότητα Κροκεών. Οι Κροκεές, είναι ένας τόπος ιστορικός, πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και γενέτειρα του μεγάλου μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου.
Όπως θα γνωρίζετε, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή, έχει ανακηρύξει το 2012 ως Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου. 
Στο πλαίσιο αυτό, αιτούμαστε ως Δήμος Ευρώτα τη φιλοτέχνηση μιας ειδικής σειράς γραμματοσήμων με προσωπογραφίες του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο σημαντικό αυτό ποιητή και άνθρωπο.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν η πρότασή μας τύγχανε της δέουσας προσοχής. Με την παράκληση όπως συνδράματε στην υλοποίησή της. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την προσοχή και το χρόνο σας».

Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα