Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 20:17

Υπομονή και ανοχή ζητεί ο Κατσίβελας για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Υπομονή και ανοχή ζητεί ο Κατσίβελας για τα σκουπίδια

Την υπομονή των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας γύρω από το Αλιμάκι όπου καταλήγουν τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας, για ένα δεκάμηνο, ζήτησε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

Οπως τόνισε, μετά την υπογραφή της ΣΔΙΤ δίνεται οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μάλιστα ο δήμαρχος υποσχέθηκε παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τόνισε ότι ο δήμος δεν θα πρέπει να παραβλέψει, αλλά να επιβραβεύσει αυτή την ανοχή που έχουν δείξει οι κάτοικοι - και θα είναι συνεπής.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της ΣΔΙΤ στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σε ορατό χρόνο πλέον μιλάμε για λύση του προβλήματος. Ο Δήμος είχε επιλέξει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Τους επόμενους δέκα μήνες η ΤΕΡΝΑ οφείλει και πρέπει να αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων έστω και την προσωρινή. Αυτό σημαίνει ότι για δέκα μήνες ακόμα η κοινωνία της Τριφυλίας πρέπει να κάνει λίγο υπομονή.

Η περιοχή που δέχεται σήμερα τα απορρίμματα θα ανεχθεί αυτή την κατάσταση για άλλο ένα δεκάμηνο. Η κοινωνία της Τριφυλίας εκτιμάει όλη την προσφορά και όλη την ανοχή που υπάρχει στο όλο θέμα, και οφείλουμε σαν Δήμος και σαν Δημοτικό Συμβούλιο αυτή την ανοχή να μην την παραβλέψουμε, αλλά να την επιβραβεύσουμε και να είμαστε και εμείς συνεπείς. Θα πρέπει κάποιες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες στην περιοχή, πέρα από την περιοχή στο Αλιμάκι, να γίνουν.

Θα είναι ατυχές γεγονός να εκτροχιαστούμε ένα δεκάμηνο πριν την οριστική λύση της διαχείρισης, και για αυτό καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους συμβαλλομένους και όλους τους συμμετέχοντες, να προστατεύσουμε αυτό το υπέρτατο αγαθό που λέγεται κοινωνία της Τριφυλίας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER