Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 13:15

Εργα στην Μικρή Μαντίνεια ζητεί ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την
Εργα στην Μικρή Μαντίνεια ζητεί ο Μάκαρης

 

Την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και έργα στη Μικρή Μαντίνεια επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «είτε κωφεύει είτε δεν μπορεί να επιλύσει επιτυχώς προβλήματα καθημερινότητας και έλλειψης υποδομών» και αναφέρει για τη Μικρή Μαντίνεια:

"Ακόμα και στον κεντρικό δρόμο δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, και εκεί που υπάρχουν, αυτά είναι γεμάτα αυτοφυή βλάστηση, γεγονός που αναγκάζει τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα. Προστατευτικά κιγκλιδώματα στην παραλία που οριοθετούν τον δρόμο από την παραλία, είναι οξειδωμένα και φθαρμένα και αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος στους διερχόμενους. Παράλληλα η παραλία είναι αφρόντιστη και ο δρόμος που συνδέει την περιοχή με την Καλαμάτα με εκτεταμένες φθορές, αδικαιολόγητη κατάσταση για μια περιοχή που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό".

Ο κ. Μάκαρης εκτιμά πως “το σημαντικό θέρετρο έχει αφεθεί στη μοίρα του, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα να διαμαρτύρονται, καθώς περιμένουν την τουριστική περίοδο για να δουλέψουν και να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους τουρίστες”.

Παρατηρεί ακόμη ότι “βασικές ενέργειες, πολλές από τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα για τη Μικρή Μαντίνεια, είναι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, η κατασκευή νέων εκεί που δεν υπάρχουν, ο ευπρεπισμός του παραλιακού μετώπου, η ανάπλαση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου απέναντι από το οίκημα Παναγιώταρου, η μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων αυτοκινήτων με μέσα όπως φωτογραφικό ραντάρ, η αξιοποίηση του δημοτικού κτηρίου Παναγιώταρου και βέβαια η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης”.

Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας καλεί “τη δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί επιτέλους και να κατανοήσει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία και ο γραμμικός άξονας της Αριστομένους, αλλά όλες οι συνοικίες και όλες οι κοινότητες, που χρειάζονται τη μέριμνα του δήμου και την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων και έργων”.


NEWSLETTER