Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 21:17

Εικονική πραγματικότητα παρουσίασε ο Παν. Νίκας στην προεκλογική συγκέντρωση

Γράφτηκε από την

Εικονική πραγματικότητα για την Καλαμάτα παρουσίασε ο Παν. Νίκας μιλώντας κατά την προεκλογική του συγκέντρωση χθες το βράδυ, στην οποία ισχυρίστηκε ότι "αλλάξαμε την πόλη και το δήμο στην τετραετία". Για να "καθαρίσει" από τη δύσοσμη ιστορία των σκουπιδιών μετέθεσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών, χρεώνοντας έτσι και τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν δίστασε ακόμη να ισχυριστεί ψευδώς ότι τη μετατροπή του παλαιού νοσοκομείου σε δημαρχείο που σημαίνει προκλητική σπατάλη σε εποχές λιτότητας, την χρηματοδοτεί η κυβέρνηση με 5 εκατομμύρια ευρώ!
Αφού παρουσίασε ως έργο της δημοτικής αρχής σειρά παρεμβάσεων που μελετήθηκαν και εντάχθηκαν σε προγράμματα από προηγούμενες δημοτικές αρχές, μιλώντας για τη θητεία του ο κ. Νίκας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Εργασθήκαμε σκληρά, παλέψαμε με αντίξοες συνθήκες -ιδιαίτερα οικονομικές-, παράξαμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς και παραδίδουμε την πόλη και το δήμο σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που παραλάβαμε. Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία ακραίες αντιπολιτευτικές συμπεριφορές. Τραβήξαμε τα πάνδεινα για να καταργήσουμε δημοτικές επιχειρήσεις που είχαν εξελιχθεί σε οικονομικά καρκινώματα για το δήμο".
Ο κ. Νίκας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο "Καλλικράτης" αποτελεί το βραχίονα του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση. Τι κι αν προσπαθεί η κυβερνητική προπαγάνδα να σας πείσει πως με τον "Καλλικράτη" έρχεται η διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας, πως για το έλλειμμα και το χρέος φταίνε τα ΚΑΠΗ και η μεταφορά μαθητών, πως για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας φταίνε οι δήμοι, έστω κι αν αυτοί διαχειρίζονται μόνο το 3% του κρατικού προϋπολογισμού.
Το 2010 ήταν η χειρότερη χρονιά για τους δήμους, αφού  
οι θεσμοθετημένοι πόροι μειώθηκαν κατά 40%, τα έργα σταμάτησαν, αφού το δημόσιο έχει κάνει στάση πληρωμών.
Με τον "Καλλικράτη" από το Γενάρη του 2011 και μετά έρχεται το διοικητικό χάος, αφού οι δήμοι θα λειτουργούν στην ουσία ως νομαρχίες, αλλά ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα 22 προεδρικά διατάγματα και οι 66 υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται από τον "Καλλικράτη".
Με τον "Καλλικράτη" από Γενάρη έρχεται η οικονομική ασφυξία, ανάλογη ή και χειρότερη με το 2010, αφού δεν υπάρχει η αντιστοίχιση νέων αρμοδιοτήτων και πόρων. Προβλέπονται νέες περικοπές και επιπλέον προτείνονται τοπικές φορολογίες. Με τον "Καλλικράτη" στην περιοχή μας και για κομματικούς λόγους δημιουργήθηκε πρόβλημα εξυπηρέτησης αλλά και ανάπτυξης με την αποκοπή από την Καλαμάτα του Αρχοντικού, του Ακρογιαλίου, της Παλιόχωρας και των Κιτριών".
Και κατέληξε: "Για μας πρώτα είναι η πατρίδα, ακολουθεί η πόλη και ο δήμος και έπονται όλα τα άλλα. Γι' αυτό μιλάμε για ενότητα και αλληλεγγύη. Γι' αυτό υπερβαίνουμε τα κομματικά συρματοπλέγματα. Γι' αυτό προσφεύγουμε στο διάλογο και την ηπιότητα, ακόμα και όταν αυτά εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Για μας οι έννοιες του έθνους, της πατρίδας, της παράδοσης, της γλώσσας, της ορθοδοξίας έχουν καθοριστική αξία για την ύπαρξη και το μέλλον του ελληνισμού».
Κλείνοντας ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον Αντ. Σαμαρά για την επιλογή του να τον υποστηρίξει στην Καλαμάτα, ενώ ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Γιάν. Λαμπρόπουλο για την παρουσία και τη βοήθεια για τα ζητήματα της πόλης.


NEWSLETTER