Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 08:26

Ανεπαρκές το δίκτυο ομβρίων, λέει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ανεπαρκές το δίκτυο ομβρίων, λέει ο Μάκαρης

 

Ανεπαρκές χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το δίκτυο όμβριων της Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Χαρακτηριστικά και με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες σε δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από την κακοκαιρία αναφέρει:

«Ανεπαρκές για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε το δίκτυο ομβρίων υδάτων στην Καλαμάτα, αφού πλημμύρισαν πάλι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης (Ακρίτα, Ηρώων, Κρήτης, Κανάρη, Αρτέμιδος, Θεμιστοκλέους, Φαρών και Ναυαρίνου) μετά από μια καλοκαιρινή καταιγίδα ευτυχώς περιορισμένης διάρκειας. Αλλά και εκτός του κεντρικού αστικού ιστού, πολλά προβλήματα παρατηρήθηκαν στη νέα είσοδο έξω από την Αστυνομία, σε καθέτους της νέας εισόδου, στη Θουρία και στη Μικρομάνη και στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Praktiker».

Και συνεχίζει: «Η δωδεκαετής δημοτική αρχή οφείλει να κατανοήσει ότι (πέρα από τα γνωστά αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων μέσα στην πόλη, έτσι ώστε να μην έχουμε επανάληψη των φαινομένων της φονικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου του 2016. Παράλληλα πρέπει να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των φρεατίων και των σκαρών των ομβρίων υδάτων».

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER