Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 18:16

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια

Την αντίθεση και την αγανάκτησή του στη συμφωνία με τα Σκόπια εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ψήφισμα που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίασή του στις 20 του μηνός.

Καλεί μάλιστα το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας να απορρίψει τη συμφωνία, και επίσης καλεί την κυβέρνηση και τη Βουλή να προχωρήσουν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο, εξέφρασε, κατά πλειοψηφία, την κάθετη αντίθεση και αγανάκτησή του με την συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα. Η συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Δηλώνουμε με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Ελληνες με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στου αγώνες των προγόνων μας να διαφυλάξουν, με το αίμα τους την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Διαφωνούμε κάθετα με τετελεσμένες ενέργειες, που καθιστούν ένα αδύναμο και θνησιγενές κράτος, αυτό της ΠΓΔΜ, να υφαρπάζει με την έγκριση της ελληνικής πλευράς το όνομα, τη γλώσσα, την ιθαγένεια, την εθνικότητα και την ιστορία μας και με την ανοχή μας να συνεχίσει να καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό και την προπαγάνδα σε βάρος των εθνικών και εμπορικών μας συμφερόντων.

Αδιαφορούμε για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας καθόσον στην πράξη μόνο η εξ Ελλάδος αναγνώριση μετράει για τη σλαβική ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Και καταλήγει αναφέροντας: "Καλούμε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας να απορρίψει την συμφωνία αυτή, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό».

Καλούμε τέλος την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή, να προχωρήσουν στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να ερωτηθεί και αποφασίσει ο ελληνικός λαός -κάτι το οποίο θα πράξουν με δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί- εάν εγκρίνει ή όχι την συμφωνία αυτή, που ενώ έχει ήδη εκφραστεί με ιστορικής μαζικότητας συλλαλητήρια, αγνοείται και παρακάμπτεται από την κυβέρνηση».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER