Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 08:11

ΣΔΙΤ σε αεροδρόμιο και λιμάνι θέλει ο Νίκας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Στην αξιοποίηση του λιμανιού της Καλαμάτας με ΣΔΙΤ και με τουριστικό χαρακτήρα επιμένει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Με αφορμή την προχθεσινή συνάντησή του στην Αθήνα με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα και απαντώντας σε ερωτήσεις, παρατήρησε ότι το λιμάνι πρέπει να υποδεχθεί μεγάλα τουριστικά σκάφη, μεγάλα γιοτ στην κεντρική προκυμαία και η δυτική πλευρά να μείνει για εμπορικά και κρουαζιερόπλοια.

Ενημέρωσε ότι ενόψει της επικαιροποίησης του μάστερ πλαν, το θέμα του λιμανιού θα συζητηθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. “Θα είναι πρώτο θέμα και η εισήγηση θα είναι η διαδικασία ΣΔΙΤ να εφαρμοστεί και στο λιμάνι, καθώς απαιτούνται έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ”, παρατήρησε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: “Να εκσυγχρονιστεί το λιμάνι και να έχει σαφή προσδιορισμό, τουριστικό”. Διευκρίνισε ότι “η κυβέρνηση επιθυμεί έκφραση τοπικής βούλησης και η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της ΣΔΙΤ για λιμάνι και αεροδρόμιο” και θέλησε να καθησυχάσει πως “δεν θα μας τα πάρει κανένας”.

Για το αεροδρόμιο είπε ότι “πρέπει να είναι 24 ώρες ανοιχτό το 24ωρο, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο στην Ελλάδα”. Επεσήμανε πως “πρέπει να ληφθούν γρήγορα μέτρα” κι επέμεινε ότι ως συμπληρωματικό πρέπει να λειτουργήσει το αεροδρόμιο Τριόδου.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mTv4-TDXHu0}