Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 16:49

Το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής ξεκινά στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής ξεκινά στην Κορώνη

Το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής ξεκινά σήμερα από το Δήμο Πύλου - Νέστορος στην Κορώνη και θα διαρκέσει ως το Σάββατο. Θέμα του είναι “Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον”.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου: Πλατεία Μνημείου Μεσογειακής: 8.15 μ.μ. προσέλευση, 8.30 μ.μ. καλωσόρισμα από τον δήμαρχο, α’ αντιπρόεδρο ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρόεδρο του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη. 8.45 μ.μ. χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων και δημάρχων των εμβληματικών κοινοτήτων. 9 μ.μ. ανακήρυξη νεαρού πρέσβη Μεσογειακής διατροφής 2018». 9.10 μ.μ. ομιλία με θέμα «Η οδύσσεια της Μεσογειακής Διατροφής και μακροεπιβίωσης στον Ελλαδικό χώρο από το 5.000 π.Χ. μέχρι σήμερα» από τον ιατρό παθολόγο, διευθυντή Γ.Ν “Αλεξάνδρα” Γιώργο Αλεξόπουλο. 9.30 μ.μ. μουσική συναυλία από το Φεστιβάλ Κορώνης.

- Αύριο Παρασκευή 29 Ιουνίου: 12 μ. ομιλία και συζήτηση από το Σχολείο Τουρισμού με θέμα «Η προστιθέμενη αξία της χρήσης τυποποιημένου παρθένου ελαιόλαδου στους χώρους           εστίασης», στο κτήριο Κλάπα. 8 μ.μ. έκθεση ζωγραφικής από το Φεστιβάλ Κορώνης, στο Μανιατάκειο Ιδρυμα. 8.30 μ.μ. παρουσίαση βιβλίου της Καλλιόπης Γιαννάκου «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» (Πεζόδρομος Π. Ράλλη). 9 μ.μ. Street πάρτι  μαγειρικής από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας Νομού Μεσσηνίας στην παραλιακή Κορώνης. 10 μ.μ. δρώμενα στην Κορώνη (Βαρκαρόλα, ρίψη βεγγαλικών στην παραλία).

 


NEWSLETTER