Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 18:56

Εμπιστοσύνη στα ΚΔΑΠ ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Εμπιστοσύνη στα ΚΔΑΠ ζητεί ο Νίκας

Tους γονείς να εμπιστευτούν τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Καλαμάτας κάλεσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Και αυτό γιατί την Τρίτη 3 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο για εγγραφή, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ και τους παιδικούς σταθμούς, με κάλυψη της δαπάνης από το ΕΣΠΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος παρατήρησε ότι τα παιδιά ασχολούνται με την τέχνη, τις ξένες γλώσσες, την πληροφορική και τον αθλητισμό και οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Ανέφερε πως “έγινε πολύ σημαντική δουλειά, είχαμε 11 κέντρα και βοηθήσαμε 500 παιδιά”. Επεσήμανε ότι “πρέπει να έχουμε περισσότερα παιδιά και για τις θέσεις εργασίας και για να στηρίξουμε τις φτωχές οικογένειες”.

Η δασκάλα Νικολέττα Κολυβά διαβεβαίωσε πως “κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να προσφέρουμε στα παιδιά”. Επεσήμανε το στόχο της συναισθηματικής, νοηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών κι ενημέρωσε για τα 5 εργαστήρια των ΚΔΑΠ.

Η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσιρίγκα που κάνει μαθήματα Πληροφορικής - Ρομποτικής, παρατήρησε  πως “τα παιδιά έρχονται σ’ επαφή με τις νέες τεχνολογίες, με ιδιαίτερο τρόπο και περιηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Ο συντονιστής - δάσκαλος Θανάσης Τσιγαρίδης ενημέρωσε για τον τρόπο εγγραφών που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τις 3 Ιουλίου κι επιβεβαίωσε τη σημαντική δουλειά και προσπάθεια που γίνεται στα ΚΔΑΠ.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ( www.eetaa.gr ), να ενημερωθούν για την πρόσκληση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες εγγραφής και να κάνουν αίτηση για τις ανωτέρω δομές. Επισημαίνεται ότι, φέτος, η είσοδος στο σύστημα υποβολής αιτήσεων γίνεται με διαπίστευση ΤΑΧΙSNET των ωφελουμένων, ενώ ζητούνται και στοιχεία ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου, καθώς και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετήσει ωφελούμενες που ενδιαφέρονται για τις δομές των Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, λειτουργεί σημεία εξυπηρέτησης και παροχής βοήθειας στη διαδικασία αιτήσεων, ως εξής, έως 2 Ιουλίου: α) Στα ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου Δ.Σ., 8ου Δ.Σ., 9ου Δ.Σ., 10ου Δ.Σ., 18ου Δ.Σ., 21ου Δ.Σ., Λεΐκων, Θουρίας, Αρφαρών: 10.00-13.00. β) Στο ΚΕΠ, στο ιστορικό Δημαρχείο, ώρες 9.00 - 20.00 και κατά το Σαββατοκύριακο 30/6 και 1/7, καθώς και στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, γραφείο 322 (Β' κτήριο, 2ος ορ.) μεταξύ 9.00 και 20.00, πλην Σαββατοκύριακου.


NEWSLETTER