Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 21:24

13 δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την

Γνωριμία με τα μνημεία της Αρκαδίας είχαν δεκατρείς Ελληνες δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι σε θέματα τουρισμού, που επισκέφτηκαν την περιοχή το τριήμερο 3,4 και 5 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, στο πλαίσιο της στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης του δήμου.
Στη δημοσιογραφική αποστολή εκπροσωπήθηκαν τα έντυπα: «Καθημερινή», «Τα Νέα», «Εθνος», «Εξπρές», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Κέρδος», «Ημερησία», «Πρώτο Θέμα», «Αθηνόραμα», «Tourism Today», «Tourism Lobby», «Xenia News», «Athens Convention Bureau», «Capital.gr».
Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Δήμο Τρίπολης, να περιπλανηθούν στο κέντρο της πόλης, να περιηγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Αλέας Αθηνάς, στο βυζαντινό ναό της Επισκοπής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, να επισκεφτούν τα Σπήλαια του Κάψια, το Λαογραφικό Μουσείο της Τεγέας, το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, τα ιστορικά χωριά της Βλαχέρνας, της Βυτίνας και του Λεβιδίου και να γνωρίσουν τοπικούς παραγωγούς και γνήσιους Αρκάδες. Ολα αυτά και ακόμα περισσότερα, αποτελούν το τουριστικό προϊόν του Δήμου Τρίπολης, που θα προβληθεί μέσω του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.
Οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι βίωσαν το αρκαδικό ιδεώδες, μέσα από το φυσικό κάλλος, τη λαϊκή παράδοση, την απαράμιλλη γαστρονομία και την αρχέγονη ιστορία της περιοχής, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα!
Ο Δήμος Τρίπολης έχει τη δυναμική να αποτελέσει τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο.
Οπως είπε ο δήμαρχος Τρίπολης, στόχος είναι η εδραίωση μόνιμης συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με ένα ευρύ δίκτυο αναγνωρισμένων δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ, με στόχο τη συστηματική προβολή της περιοχής και την στοχευμένη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει.
«Ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να μπει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, με άξονα πάντα την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας» τόνισε ο κ. Σμυρνιώτης.


NEWSLETTER