Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 18:09

16 εργάτες με δίμηνο στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
16 εργάτες με δίμηνο στο Δήμο Καλαμάτας

Δεκαέξι εργάτες δίμηνης απασχόλησης (από 2 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2018), με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμη μήνα (Σεπτέμβριος) όπου παραστεί ανάγκη, για την αντιμετώπιση εποχικών - κατεπειγουσών αναγκών πυροπροστασίας, προσελήφθησαν από το Δήμο Καλαμάτας με απόφαση του δημάρχου.

Αμεσα αναμένεται να προσληφθούν άλλοι 24.

Τα άτομα που προσελήφθησαν, είναι οι: Ευστράτιος Ηλ. Μέλιος - Αλαγονία, Παναγιώτης Γ. Μάλαμας - Ελαιοχώρι, Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος - Λαδά, Κωνσταντίνος Π. Τζάννες - Καρβέλι, Παναγιώτης Σωτ. Νικόλης - Βέργα, Κωνσταντίνος Αθ. Παπασταθόπουλος - Μικρή Μαντίνεια, Σταύρος Ηλ. Δημητρακόπουλος - Λέικα, Παναγιώτης Β. Χαρίτος - Ασπρόχωμα, Σπυρίδων Π. Καλαθάς - Σπερχογεία, Γιάννης Ν. Μπαρούνης - Πλατύ, Ευστάθιος Ηρ. Δημόπουλος - Αγριλος, Αριστοτέλης Κ. Ματθαίος - Αρφαρά, Αριστείδης Δ. Καρούτας - Πήδημα, Δημήτριος Ηλ. Κορομηλάς - Θουρία, Γιάννης Γ. Ταχταμπάς - Ανεμόμυλος, Χρήστος Ιωάν. Εξαρχόπουλος - Αρις.

Εργο τους είναι η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες θα απασχολείται καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης όπως: α) Απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ.) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια και, γενικότερα, άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς. β) Παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο, καθώς και η άμεση αντιμετώπιση αυτών. Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα. γ) Υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών, μετά από εντολή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων και δράσεων θα γίνεται σε συνεργασία με τους προέδρους - εκπροσώπους κάθε κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου. Η παρουσία θα είναι καθημερινή, με συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών και θα υπογράφεται η έναρξη και η λήξη της εργασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER