Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 17:52

Απάντηση Νίκα για Πατσαρίνο: “Οι θέσεις προϊσταμένων δεν είναι για το επίδομα”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση Νίκα για Πατσαρίνο: “Οι θέσεις προϊσταμένων δεν είναι για το επίδομα”

 

Απάντηση για το θέμα του πολιτικού μηχανικού και αυτοδιοικητικού Νίκου Πατσαρίνου που έχει κριθεί αναπληρωτής προϊστάμενος από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αλλά τον τοποθέτησε σε νέα θέση ως απλό υπάλληλο, δίνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι “δεν μπορεί να είναι προϊστάμενος όποιος απουσιάζει (νόμιμα, δε λέω) 221 εργάσιμες ημέρες το χρόνο ή περίπου”.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας αναφέρει:

«1. Ως δήμαρχος έχω δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά θέματα αντικειμενικότητας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς τους υπαλλήλους -και ιδιαίτερα προς αυτούς που αποδεικνύονται άξιοι του ρόλου και της αποστολής τους.

2. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ορίζεται για να «προΐσταται», δηλαδή να προσέρχεται πρώτος και να αποχωρεί τελευταίος, να κατευθύνει, να δίνει το παράδειγμα εργατικότητας και συνέπειας, να αξιολογεί το προσωπικό και λοιπά αυτονόητα.

3. Επομένως δεν μπορεί να είναι προϊστάμενος όποιος απουσιάζει (νόμιμα, δε λέω) 221 εργάσιμες ημέρες το χρόνο ή περίπου. Ούτε ο προϊστάμενος είναι για να λαμβάνει το επιμίσθιο των 250 ευρώ μηνιαίως χωρίς να προΐσταται. Μάλιστα ο ίδιος από σεβασμό -πρώτα απ' όλα στους συναδέλφους του- δεν πρέπει να θέτει τέτοιο θέμα. Ας πάρει τα 250 ευρώ κάποιος που μοχθεί γι' αυτά.

4. Ακόμα, ως δήμαρχος τριπλασίασα τις θέσεις ευθύνης (διευθυντές, προϊστάμενοι), για να δώσω ευκαιρίες εξέλιξης και δυνατότητα αναδιοργάνωσης του δήμου. Μάλιστα, στον οργανισμό του δήμου, οι μηχανικοί μπορεί να είναι διευθυντές και προϊστάμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία των Διευθύνσεων και τμημάτων του δήμου, κάτι που αποβαίνει σε βάρος άλλων ειδικοτήτων.

5. Τελικά, το δικαίωμα συνεπάγεται πάντα εκπλήρωση καθήκοντος, το δε νόμιμο δεν συνεπάγεται πάντοτε και ηθικό.

Αυτά προς το παρόν».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER