Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 21:44

Η πλειοψηφία υπερψήφισε το ανεφάρμοστο Τεχνικό Πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

ΕΝΩ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ


Σε συμπλήρωση της απόφασης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 προχώρησε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με την ελπίδα ότι αυτό θα ξεμπλοκάρει την υπόθεση μετά την ακύρωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αφού πρώτα αιτιολογήθηκε το κατεπείγον του θέματος εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τις μειοψηφίες, ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει τηρήσει και με το παραπάνω την υποχρέωση να πάει το 80% από τα χρήματα της ΣΑΤΑ στις Δημοτικές Ενότητες.
“Αν κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως μετερίζι το γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ας το κάνουν” τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας πολιτικές αιχμές για την ακύρωση του Τεχνικού Προγράμματος. Παράλληλα σημείωσε πάντως ότι επί της ουσίας δεν θα ισχύσει ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα ως αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης της αυτοδιοίκησης. Οσον αφορά την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης από την Επιτροπή του άρθρου 152, δήλωσε ότι αν αυτή συνεχιστεί θα πάει και στον... πρωθυπουργό.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας τόνισε ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε παρερμηνείες του νόμου, χαρακτηρίζοντας τον κ. Ριζά χημικό -και όχι μηχανικό- γιατί κάνει... αλχημείες.
Για αντιλαϊκό Τεχνικό Πρόγραμμα έκανε λόγο ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Διασάκος, αλλά και για κοκορομαχίες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας χωρίς ουσία.
Την άποψη περί αναγκαιότητας ιεράρχησης των έργων κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των Τοπικών Κοινοτήτων επανέλαβε ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτης Μπεχράκης. Η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Αθανασόπουλου σε αυτό το σημείο, περί... “μαθημάτων δημοκρατίας” και “κουκουλοφόρων που κατέστρεψαν την Ελλάδα” -αιχμές που στράφηκαν κατά της παράταξης Μπεχράκη- πυροδότησαν το κλίμα και για λίγα λεπτά επικράτησε χάος στην αίθουσα, με τον κ. Μπεχράκη να απαντάει ότι “ο πολιτικός σας φορέας δεν μας δίνει τη ΣΑΤΑ για την οποία λέτε”.
Αντίδραση υπήρξε και από την “Πρωτοπορία” - με τον επικεφαλής Νίκο Φωτέα να σημειώνει ότι πλέον καμία επί της ουσίας τοποθέτηση δεν έχει σημασία, αφού η δημοτική αρχή κάνει λόγο για προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.


NEWSLETTER