Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 16:25

Επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στο Δήμαρχο Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στο Δήμαρχο Σπάρτης



Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2012  συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου και του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κ.Rodrigo Oswaldo Chavez Samudio, στο γραφείο του Δημάρχου Σπάρτης.
Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν τρόποι συνεργασίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και οικονομικές δράσεις και τονίστηκε η αναγκαιότητά τους καθώς στη Βενεζουέλα υπάρχει επαρχία που ονομάζεται «Nueva Esparta», που σημαίνει «Νέα Σπάρτη».
Η «Νέα Σπάρτη» απέκτησε το όνομά της τον Μάιο του 1817 και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και αποτελείται από τα νησιά Margarita, Coche και Cubagua στην Καραϊβική Θάλασσα.
Υπάρχουν δυο εκδοχές για την ονομασία της «Νέας Σπάρτης». Στην επανάσταση για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από τους Ισπανούς, συμμετείχαν και δέκα ελληνικά πλοία με το πλήρωμά τους. Μετά τη λήξη του πολέμου που είχε νικηφόρα λήξη για τη Βενεζουέλα, οι έλληνες παρέμειναν στην περιοχή αυτή.
Η δεύτερη εκδοχή αναφέρεται στον ηρωισμό των κατοίκων της «Νέας Σπάρτης», οι οποίοι πολέμησαν με αυταπάρνηση και ανδρεία παρά την υπεροχή του αντιπάλου αλλά αναλογιζόμενοι το αντίστοιχο λαμπρό παράδειγμα των Αρχαίων Σπαρτιατών. Ακολούθησε δε, η απελευθέρωση και των υπολοίπων περιοχών της χώρας.
Όπως ανέφερε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, υπάρχει επίσης μια πόλη με την ονομασία «Juan Griego», που σημαίνει «Γιάννης ο Έλληνας». Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας με πληθυσμό 28.000 κατοίκους.
Από την πλευρά του Δήμου Σπάρτης πρόκειται να γίνουν προσπάθειες για ουσιαστική συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού και  τη συμμετοχή δρομέων από τη Βενεζουέλα στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του Δήμου <ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ> Επίσης αναφορά έγινε και στον τομέα πολιτισμού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συμβούλου της Πρεσβείας κ. Ντουράν και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σπάρτης κ. Δημήτρη Λάζαρη.
Από το Δήμο Σπάρτης


NEWSLETTER