Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 16:27

Ο Σμυρνιώτης για το πρόγραμμα φύλαξης αδέσποτων ζώων Δήμου Τρίπολης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ για τη σύσταση της Ένωσης Ενεργών Πολιτών, η οποία βοηθά  στην ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων από απασχολούν την τοπική κοινωνία και προάγει την κοινωνική συνοχή.

Με την ευκαιρία της επιστολής σας και την ανάδειξη του θέματος για τα αδέσποτα ζώα, θα ήθελα να ενημερώσω τόσο εσάς, όσο και τους συμπολίτες μας, για το πρόγραμμα φύλαξης αδέσποτων ζώων που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Τρίπολης.


Είναι πράγματι γεγονός ότι τα αδέσποτα ζώα έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για πεζούς, ποδηλάτες, δικυκλιστές και παιδιά. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο κατά τις πολύ πρωινές και τις πολύ βραδινές  ώρες .
Η Δημοτική Αρχή, απαντώντας στις ανάγκες της του Νέου Δήμου Τρίπολης και με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών,  έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος για τη συγκέντρωση και φύλαξη αδέσποτων σκύλων, μισθώνοντας ένα δημοτικό κέντρο φιλοξενίας και φύλαξης αδέσποτων ζώων της περιοχής.
Ο χώρος φιλοξενίας βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Τρίπολης, στη Δημοτική Κοινότητα  Περιθωρίου και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας.

Η συμπεριφορά μιας κοινωνίας απέναντι στα ζώα, αποδεικνύει και το επίπεδο πολιτισμού της.

Η μίσθωση και η διαχείριση αυτού του χώρου αποτελεί ένα  ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος προκειμένου να επιλύσει προβλήματα της καθημερινότητας
Το πρόγραμμα αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της πόλης μας, αλλά και την  ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών μας.
Σκοπός μας είναι να υπάρξει πολύ σύντομα να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους της πόλης.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου είναι η ίδια η κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερώσουν για αδέσποτα ζώα στην περιοχή τους, μπορούν να το πραγματοποιήσουν με 2 τρόπους:

Καλώντας στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου,  Κωνσταντίνου Ταλούμη, 2713 600490

Στέλνοντας email στο  HYPERLINK "mailto:dimos@tripolis.gr" dimos@tripolis.gr αναφέροντας το γεγονός


Επιπλέον, ο Δήμος Τρίπολης προσκαλεί όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο από τα σκυλιά αυτά, να επικοινωνήσει με τους ανωτέρω τρόπους με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου..


Με εκτίμηση,


Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Ιωάννης Σμυρνιώτης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER