Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:24

Ελεγχόμενη στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελεγχόμενη στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (βίντεο)

Μεθαύριο Σάββατο ξεκινάει η ελεγχόμενη δωρεάν (1,5 ώρας) στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και θα εφαρμόζεται κάθε Σάββατο.

H ελεγχόμενη δωρεάν στάθμευση υλοποιείται ήδη κάθε Σάββατο στο βόρειο πάρκινγκ, ενώ στο κεντρικό πάρκινγκ, μπροστά από το κτήριο της ΚΑΚ, εφαρμόζεται η ελεγχόμενη με πληρωμή με κάρτα, με 50 λεπτά η ώρα (και με ανοχή ακόμα μισής ώρας).

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η πλειοψηφία επαγγελματιών και παραγωγών της Αγοράς τάσσεται υπέρ της ελεγχόμενης δωρεάν στάθμευσης σε όλους τους χώρους της ΚΑΚ. Επιμένει να αντιδρά στη στάθμευση με πληρωμή, εκτιμώντας ότι και το 50λεπτο λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση και την παρουσία πελατών στην Κεντρική Αγορά, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία, επιλέγουν να πάνε και να ψωνίσουν σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης, όπου δεν θα πληρώσουν για τη στάθμευση.

Υπάρχει, όμως και η άποψη που αναφέρει ότι με την επί πληρωμή στάθμευση έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην ΚΑΚ, καθώς ο κόσμος βρίσκει να παρκάρει και να κάνει τα ψώνια του μέσα σε 1 με 1,5 ώρα, πληρώνοντας 50 λεπτά ή και καθόλου, με τη δωρεάν. Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής στέκονται στην εικόνα της Τετάρτης, όπου αυτοκίνητα επαγγελματιών - παραγωγών ή και αδιάφορων πελατών μένουν για ώρες στους χώρους των πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος που προσέρχεται για να ψωνίσει.

Πάντως, εκφράζεται από αρκετούς η άποψη ότι κυρίως η δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση πρέπει να εφαρμοστεί και την Τετάρτη, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Να αναφέρουμε ότι από το Σάββατο η δωρεάν ελεγχόμενη θα ισχύσει στο μισό νότιο πάρκινγκ (το πιο βόρειο, από την αφετηρία του Αστικού μέχρι το κτήριο της ΚΑΚ) και στο υπόλοιπο (το πιο νότιο), θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι παραγωγοί οφείλουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους (αγροτικά και φορτηγά) στο χώρο του δήμου που έχει και φύλακα και ο οποίος έχει δημιουργηθεί, συνέχεια της οδού Σπάρτης, βόρεια και πριν τα δημοτικά συνεργεία.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER