Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 18:16

Τον Σεπτέμβριο η εκδίκαση για συμβασιούχους Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τον Σεπτέμβριο η εκδίκαση για συμβασιούχους Δήμου Τριφυλίας

Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας χθες, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων 21 συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ διατηρείται η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου για να συνεχίσουν να εργάζονται στο δήμο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η αναβολή πάρθηκε μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων και αποδοχή από την πλευρά του δήμου, που δεν θέλει εν μέσω καλοκαιριού να μείνει χωρίς προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας.

Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, ο οποίος σε δηλώσεις τους σημείωσε: «Με αίτημα των εργαζομένων και με αποδοχή -συναίνεση της νομικής εκπροσώπου του δήμου αναβλήθηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 19 Σεπτεμβρίου 2018. Ταυτόχρονα η πρόεδρος του δικαστηρίου διατήρησε την προσωρινή διαταγή που ήδη είχε χορηγηθεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να εργάζονται, να διατηρούν τη θέση εργασίας μέχρι και την ημερομηνία της εκδικασίμου. Η απόφαση αυτή αλλά και η συναίνεση του δήμου κρίνονται ως πολύ θετικές. Αφενός οι εργαζόμενοι θα εργάζονται και θα έχουν τον μισθό τους, αφετέρου δε η πόλη και οι δημότες θα απολαμβάνουν των υπηρεσιών της καθαριότητας που μόνο αυτοί παρέχουν. Φαίνεται ότι και το δικαστήριο επιδεικνύει ευαισθησία, αλλά και ο δήμος από την πλευρά του αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την προσφορά, αλλά και την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών εκ μέρους των εργαζομένων».

Σχετικά με το σκεπτικό του αιτήματος της αναβολής, επισήμανε: «Οι λόγοι ήταν καθαρά πρακτικοί. Δηλαδή μέσα στο θέρος και η τουριστική κίνηση είναι σε έξαρση και ταυτόχρονα η προκήρυξη η μεγάλη δεν έχει προχωρήσει ώστε να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αυτή την περίοδο δεν υπήρχε καλύτερη λύση από το να διατηρηθεί η εργασιακή σχέση».

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER