Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 19:21

Ανησυχία Μάκαρη για πιστοποίηση Μεγάρου Χορού

Γράφτηκε από την

Την ανησυχία του για την πιστοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως “έντονος προβληματισμός προκύπτει από την αναβολή τoυ επανελέγχου και της πιστοποίησης του Μεγάρου Χορού  από την εταιρεία TÜV SÜD,  για την οποία πιστοποίηση είχε διαβεβαιώσει η δημοτική αρχή ότι θα ήταν γεγονός από τον μήνα Μάιο”.

Παρατηρεί πως “με αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η πιστοποίηση θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα στο 2018, είναι κατανοητό ότι ένα μεγάλο έργο για την πόλη κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει πιστοποίηση μέσα στο 2018 -όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί η δημοτική αρχή-, τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αφορούν το Μέγαρο Χορού, κινδυνεύουν να χαθούν!”.

Ο κ. Μάκαρης υποστηρίζει ότι: “Τα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: 1. Γιατί η εταιρεία δεν ήρθε να επανελέγξει το Μέγαρο Χορού, έτσι ώστε να δοθεί η τελική πιστοποίηση στην προγραμματισμένη προθεσμία; 2. Εχουν γίνει ή θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα όλες οι απαιτούμενες διορθώσεις σε όλα όσα επισήμανε στην αξιολόγηση της TÜV SÜD, όπως αναφέρονται στην σχετική 29σέλιδη τεχνική της έκθεση; 3. Η πιστοποίηση θα είναι πλήρης, δηλαδή θα είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές κατασκευής ή θα είναι σε κατώτερο επίπεδο;”.

Αναφέρει ότι “οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι πραγματικά πολλές, όπως και του αναδόχου του έργου” και καλεί “τη δημοτική αρχή να επισπεύσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε τον Σεπτέμβρη να επιτευχθεί η πιστοποίηση του έργου”.