Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 18:08

Συνάντηση Αναστασόπουλου με Αβραμόπουλο για το αεροδρόμιο Τριόδου

Γράφτηκε από την




Στην συνάντηση του Δήμαρχου την περασμένη Δευτέρα με τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, συζητήθηκε το θέμα  της μερικής τροποποίησης των όρων της παραχώρησης του αεροδρομίου Τριόδου. Ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι στους όρους του παραχωρητηρίου να προβλέπεται συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα της παραχώρησης στο Δήμο και επιπλέον να είναι εφικτή η κατασκευή των προβλεπόμενων έργων από ιδιώτη μέσω Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Οι όροι που ήδη ισχύουν καθιστούν απαγορευτική την υλοποίηση του έργου από ιδιώτη επενδυτή και επιβάλλεται η τροποποίησή τους με αναμενόμενα οικονομικά οφέλη και για το Δήμο μας αλλά και για την αεροπορία. Οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών μέσων από το Δήμο συνεχώς μειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να απομένει ως μοναδική λύση για την αξιοποίηση του χώρου, η ιδιωτική επένδυση.
Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου και στην ουσία συμφωνεί στην τροποποίηση και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής από εκπροσώπους του Δήμου, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο της παραχώρησης.
Ήδη εκπονούμε το  Master Plan για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, με στόχο όχι μόνο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τύπου Dragster αλλά και τη δημιουργία κυκλικής πίστας, σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την προμελέτη, που έχει ήδη εκπονηθεί, προβλέπεται η κατασκευή υποδομών (κυκλική πίστα, ασφαλτόστρωση, εξοπλισμός ασφάλειας των αγώνων, κερκίδες, Parking, καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων κλπ.).
Ο χώρος του αεροδρομίου Τριόδου ενδείκνυται για μια τέτοια επένδυση λόγω των καλών κλιματικών συνθηκών, της μικρής απόστασης από την Αθήνα, την ύπαρξη σε μικρή απόσταση πολιτικού Αεροδρομίου καθώς και ξενοδοχειακών υποδομών και της έλλειψης ανάλογων έργων στη Νότια Ελλάδα.
Η ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Η κατασκευή του έργου θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολυάριθμους φίλους του αθλήματος, θα έχουμε αύξηση των απαιτήσεων σε υποδομές εστίασης και διαμονής, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, θα έχουμε επίσης προβολή και προώθηση των τοπικών  μας προϊόντων.
Με την υλοποίηση του έργου οι επισκέπτες, έλληνες ή αλλοδαποί, θα έρχονται σε επαφή με το ζωντανό πλούτο της μεσσηνιακής γης  θα ενημερώνονται και θα αγοράζουν τοπικά προϊόντα ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το εισόδημα των Μεσσήνιων  παραγωγών.




Από το Δήμο Μεσσήνης


NEWSLETTER