Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 11:03

Αγώνας δρόμου για αστικό μέχρι Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από τον

Την αναγκαία γνωμοδότηση για να ξεκινήσουν σύντομα τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς Βέργα και Μικρή Μαντίνεια έλαβε προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Πλην όμως, η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα, γιατί την τελική απόφαση θα την υπογράψει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μέχρι τότε, για τις δυο παραλιακές τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας δεν θα υπάρχει αστική συγκοινωνία - καθώς το υπεραστικό ΚΤΕΛ διέκοψε τα καθημερινά του δρομολόγια για Βέργα και Μαντίνειακαι εκτελεί δρομολόγια μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (6.40 π.μ. και 2 μ.μ.) για τα παραλιακά διαμερίσματα της Αβίας.

Η γραμμή 7 του αστικού ΚΤΕΛ, όταν θα λειτουργήσει, θα συνδέει τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια με την Καλαμάτα. Τα λεωφορεία της θα μεταφέρουν τους επιβάτες από τα παραλιακά διαμερίσματα της Καλαμάτας στο "Φιλοξένια" και εκεί θα γίνεται μετεπιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 1.

Η αντιπολίτευση χθες επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη διακοπή των δρομολογίων στη μέση της τουριστικής σεζόν, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός.

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επιβίωση της γραμμής 7 θα κριθεί από την πληρότητα των λεωφορείων, ενώ για μια ακόμα φορά εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μετεπιβίβαση στο "Φιλοξένια".

Θ.Λ.