Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 19:03

Πράσινο φως για ΣΔΙΤ στο λιμάνι Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι κυρίως τουριστικό, και ο Δήμιος Καλαμάτας αποδέχεται η ουσιαστική βελτίωση των υποδομών του να γίνει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ):

Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο οι κατευθύνσεις αυτές να ληφθούν υπόψη από τους μελετητές που επικαιροποιούν τον μάστερ πλαν - ώστε τελικώς το λιμάνι να λειτουργήσει κυρίως ως μαρίνα για μεγάλα γιοτ.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση αυτή είναι αναγκαία για να δοθεί από την κυβέρνηση το "πράσινο φως" στη ΣΔΙΤ που θα αξιοποιήσει το λιμάνι.

«Η τοπική κοινωνία πρέπει να αναλάβει το κόστος και να προτείνει λειτουργία για το λιμάνι» είπε ο κ. Νίκας - τονίζοντας ότι το λιμάνι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και τουριστικό και εμπορικό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η απόφαση για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού δεν αποκλείει την εξυπηρέτηση των ολίγων δεκάδων φορτηγών που έρχονται κάθε χρόνο, και για τα οποία θα διατεθεί η δυτική προβλήτα.