Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 21:42

Στάθης Αναστασόπουλος: "Εγώ δήμαρχος και ο Σαμαράς πρωθυπουργός"

Γράφτηκε από την
Στάθης Αναστασόπουλος: "Εγώ δήμαρχος και ο Σαμαράς πρωθυπουργός"

«Να είστε σίγουροι ότι σύντομα, εγώ ως δήμαρχος και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός, ο νέος Δήμος Μεσσήνης θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας».
Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας στην πλατεία της Μεσσήνης το απόγευμα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του, την οποία χαρακτήρισε ως «μήνυμα καθαρής νίκης, από την πρώτη Κυριακή».
Ο Στ. Αναστασόπουλος απάντησε στην πολεμική που, όπως είπε, ασκήθηκε εναντίον του για το θέμα της μη εντοπιότητάς του -«μου είπαν ότι δεν είμαι ντόπιος, ότι είμαι ξένος. 16 χρόνια έχω αποδείξει πόσο ξένος είμαι σε αυτόν τον τόπο. Ολοι με γνωρίζετε και όλους σας γνωρίζω. Γνωρίζω τον τόπο, τους ανθρώπους και τα προβλήματα. Ο "Καλλικράτης" ανοίγει τα όρια. Δεν υπάρχουν εντοπιότητες. Υπάρχει μόνο το συμφέρον της περιοχή μας, ολόκληρου του νέου δήμου και των δημοτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πολυσυλλεκτικό και στελεχωμένο με ικανούς και άξιους ανθρώπους -«με αυτοδιοικητική εμπειρία, γνώση, όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα, με ήθος και αξιοπρέπεια»- χαρακτήρισε ο Στ. Αναστασόπουλος το συνδυασμό «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης», εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, «που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του».
Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύθηκε για ισόρροπη ανάπτυξη απ’ άκρου εις άκρη στο νέο Δήμο Μεσσήνης, σημειώνοντας ότι επιδίωξή του είναι να ξεχωρίσει η Μεσσήνη, «όχι εις βάρος των άλλων περιοχών, αλλά με την αίγλη που θα αποκτήσει. Υποστηρίζοντας τα χωριά μας, κρατώντας την περιφέρειά μας ζωντανή, παράλληλα θα ζει και θα δυναμώνει η πρωτεύουσα που θα τα υποδέχεται».
Ο Στ. Αναστασόπουλος χαρακτήρισε ως «άσφαιρα πυρά» τις αιτιάσεις εναντίον του, δήλωσε ότι δεν ήταν αυτός δήμαρχος αυτή την τετραετία. Αναρωτήθηκε ακόμα για ποιο λόγο κατηγορείται για τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση -«κατηγορήθηκα και για το έργο μου στη Νομαρχία. Από πότε είναι κακό να παράγεις έργο από τις θέσεις που υπηρετείς; Το έργο μου το ξέρει όλη η Μεσσηνία. Είμαι εργάτης, δεν είμαι διαχειριστής» σημείωσε.
Εξαγγέλλοντας «πάγωμα» των δημοτικών τελών, ο Στ. Αναστασόπουλος ανέλυσε λεπτομερειακά το πρόγραμμά του το οποίο, όπως είπε, θα βασιστεί α) στη βελτίωση της καθημερινότητας και την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την επίλυση του κυκλοφοριακού και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, β) στην κοινωνική πολιτική με δράσεις στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας, γ) στην ανάπτυξη μέσα από χωροταξική πολιτική, στήριξη των επενδύσεων, αλλά και του πρωτογενή τομέα, δ) στη βελτίωση και επέκταση των υποδομών, ε) στην προστασία του περιβάλλοντος, στ) στην εκπαίδευση, ζ) στον πολιτισμό και τον τουρισμό, μέσα από την ανάδειξη και προβολή της Αρχαίας Μεσσήνης και του λοιπού μνημειακού πλούτου, με στόχο την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού υψηλού επιπέδου.
Καταλήγοντας, ο Στ. Αναστασόπουλος δεσμεύτηκε για την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος-Καλαμάτα «σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης», αλλά και για την ικανοποίηση των προτάσεων που περί τους 2.000 δημότες, όπως είπε, κατέθεσαν σε κάλπη η οποία υπήρχε στο εκλογικό του κέντρο στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


NEWSLETTER