Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 09:11

Παραίτηση Σαμπαζιώτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Παραίτηση Σαμπαζιώτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

 

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Μεσσήνης ανακοίνωσε χθες ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την παραίτησή του, ο κ. Σαμπαζιώτης καταγγέλλει “τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων” προς την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, υποστηρίζοντας ότι οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σαμπαζιώτη:

«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πρωτοφανείς πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου μας, με τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων, σε διαφορετική παράταξη από αυτή με την οποία εξελέγησαν. Οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας. Λυπούμαι για τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών και αρνούμαι να νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια πίστεψα στις προτροπές φίλων συμπατριωτών να θυσιάσω τη βουλευτική μου ιδιότητα και να αγωνιστώ για την πρόοδο του Δήμου Μεσσήνης.
Εθεσα υποψηφιότητα δημάρχου, με μόνη φιλοδοξία να συμβάλω με τις δικές μου δυνάμεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Δυστυχώς (κατά τη γνώμη μου), με την επιλογή αυτή δεν συμφώνησε η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.

Κατόπιν αυτού αλλά και των τελευταίων συμβάντων, αρνούμενος να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις, υποβάλλω την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος.

Είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσω τον αγώνα, τον οποίον ξεκίνησα από τα νεανικά μου χρόνια, για τη Μεσσηνία και τον υπέροχο λαό μας, για τις αξίες και τις ιδέες της παράταξης στην οποία ανήκω, για την έξοδο της χώρας από την πολυδιάστατη κρίση, για μια αισιόδοξη προοπτική της Ελλάδας μας.

Είναι βέβαιον ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του πρωθυπουργού, για τη δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού».


NEWSLETTER