Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 09:46

Δήμος Καλαμάτας: Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην καθαριότητα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήμος Καλαμάτας: Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην καθαριότητα (βίντεο)

 

 

Σοβαρό ζήτημα υπάρχει στο Δήμο Καλαμάτας με την έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μη συνεχίσουν την εργασία τους 41 συμβασιούχοι, των οποίων έληξαν οι συμβάσεις που είχαν ανανεωθεί.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με 2μηνη απασχόληση.

Στην πρόσκληση επισημαίνεται ότι “ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης έγκειται στο ότι την Παρασκευή 6 Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις απόρριψης των προσφυγών των 41 εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας και έτσι από το Σάββατο 7 Ιουλίου, ο Δήμος μας υποχρεούται να στερείται των υπηρεσιών των εργαζομένων αυτών και σε καμία περίπτωση το υπόλοιπο προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου. Ιδιαίτερα αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο με αυξημένη προσέλευση επισκεπτών και παραθεριστών, και ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, για την οποία απαιτείται η λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου”.

Στην προσπάθεια εξεύρεσης προσωπικού χθες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου κι έπιασαν δουλειά 3 εργάτες και 1 χειριστής, από τους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Από τους προσωρινούς πίνακες εργάζονται 6 οδηγοί, 3 χειριστές και 9 εργάτες, ενώ οι υπόλοιποι 7 οδηγοί, 3 χειριστές και 16 εργάτες έχουν δηλώσει ότι θα αποδεχθούν την πρόσληψή τους και θα πιάσουν δουλειά με την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων. Το πότε θα γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να το πει σιγουριά - και εκφράζεται η ελπίδα να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Δήμος Καλαμάτας “καίγεται” για προσωπικό άμεσα, για το καλοκαίρι, όπου η παραγωγή και η αποκομιδή σκουπιδιών βρίσκονται στην αιχμή τους· είναι η χειρότερη περίοδος.

Από το δήμο δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί και η πρόσληψη προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας για 8 μήνες, η οποία είχε “παγώσει” λόγω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER