Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 09:46

Εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση για δίκτυο 5G στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση για δίκτυο 5G στην Καλαμάτα

 

 

Την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτική και του διαχειριστή, τον οποίον θα επιλέξει ο δήμος, σχετικά με την ανάπτυξη ασύρματου δικτύου 5G στην Καλαμάτα, ενέκρινε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το συμφωνητικό συνεργασίας περιγράφει το γενικό πλαίσιο, τους στόχους και τα βήματα που απαιτούνται ώστε να αναπτυχθεί ένα πιλοτικό δίκτυο 5G στην πόλη, που θα αποτελέσει την αφετηρία για τη μετέπειτα σταδιακή μετατροπή της σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αντικείμενο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η προετοιμασία και υλοποίηση δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο του έργου και με βάση τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών λύσεων, θα δοκιμαστεί η παροχή λύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και λύσεων εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Σχετικές προγραμματικές συμβάσεις θα υπογράψουν οι τρεις επιλεγέντες Δήμοι Καλαμάτας, Ζωγράφου και Τρικάλων. Η υπογραφή των συμφωνητικών θα γίνει σε επίσημη τελετή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του.

Με την εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα αναμένεται να δημιουργηθεί ελκυστικό οικονομικό κλίμα για την πόλη και τις επιχειρήσεις και θα προκύψουν μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER