Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 11:09

Φιλιατρά: Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του αντιδημάρχου Τριφυλίας Αναστάσιου Πούλου

Γράφτηκε από τον

 

Αίσθηση προκάλεσε στην Τριφυλία η παραίτηση του αντιδημάρχου Αναστάσιου Πούλου, που είχε την αρμοδιότητα της ΔΕ Φιλιατρών.

Μπορεί στην παραίτησή του να επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Πούλο να είναι βαθιά δυσαρεστημένος από τη λειτουργία της δημοτικής αρχής και τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη του και τα οποία δεν έχουν βρει λύση, μιας και από πολλούς κατοίκους των Φιλιατρών -είτε μέσω των συλλόγων τους είτε με μεμονωμένες φωνές- εκφράζονται παράπονα για διάφορα ζητήματα.

Να τονίσουμε ότι ο κ. Πούλος ορίστηκε αντιδήμαρχος στις αλλαγές που έκανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας πέρυσι τον Μάρτιο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βασίλη Παπαθεοδοσίου. Πάντως χθες ο κ. Κατσίβελας απουσίαζε από το δήμο και έτσι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για το αν θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση ή αν θα καταβληθεί προσπάθεια για υπαναχώρηση του κ. Πούλου.

Το σίγουρο είναι ότι η παραίτηση δείχνει ότι δεν είναι όλα «μέλι γάλα» στην παράταξη της πλειοψηφίας, κάτι άλλωστε που έχει αποτυπωθεί σε αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τοποθετήσεις συμβούλων της πλειοψηφίας κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα. Ετσι δεν αποκλείεται να δούμε τις φωνές δυσαρέσκειας να δυναμώνουν ακόμη περισσότερο.

Πάντως σε περίπτωση που ο κ. Πούλος εμμείνει στην παραίτησή του, το πιο λογικό είναι να οριστεί νέος αντιδήμαρχος για τη ΔΕ Φιλιατρών, καθώς είναι από τις πιο μεγάλες Δημοτικές Ενότητες και σίγουρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντιδήμαρχο. Ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που δεν έχει περάσει από αυτή τη θέση είναι ο Δημήτρης Σαρματζής.

Κ.Μπ.