Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 08:43

Καλαμάτα: Δημόσια συζήτηση για την ανάπλαση της πλατείας 23ης Μαρτίου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δημόσια συζήτηση για την ανάπλαση της πλατείας 23ης Μαρτίου

 

Δημόσια συζήτηση για την αναδιάταξη - αναδιοργάνωση της πλατείας 23ης Μαρτίου οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, σήμερα Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο παλιό Δημαρχείο.

Σε αυτήν έχουν κληθεί: Το ΤΕΕ (Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Ν.Ε. Μεσσηνίας), το Νομαρχιακό Τμήμα ΕΕΤΕΜ, ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και οι διευθυντές 3 συναρμοδίων Διευθύνσεων του δήμου.

Οι βασικοί στόχοι της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας 23ης Μαρτίου και χώρου γύρω απ’ αυτή είναι: α) Επίτευξη της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της άμεσης περιοχής. β) Αύξηση των περιοχών κίνησης των ευάλωτων χρηστών. γ) Αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου περιφερειακά της πλατείας. δ) Αισθητική αναβάθμιση για τόνωση εμπορικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής. ε) Βελτίωση της άνεσης της κυκλοφορίας των πεζών.

Οπως αναφέρεται, το κύριο ζητούμενο της μελέτης αφορά στην ανάδειξη της περιοχής της πλατείας και στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τους κατοίκους της πόλης. Αυτό επιτυγχάνεται με την αύξηση της διατιθέμενης στους πεζούς επιφάνειας της πλατείας 23ης Μαρτίου και των πεζοδρομίων. Για το λόγο αυτό, μειώνεται το διαθέσιμο οδόστρωμα κίνησης των οχημάτων επί της οδού Σταδίου, από την οδό Νέδοντος έως τον κυκλικό κόμβο με την οδό Υπαπαντής, με διατήρηση της αμφίδρομης κυκλοφορίας των οδών 23ης Μαρτίου, Υπαπαντής και Σταδίου και με καλύτερη διευθέτηση των κυκλοφοριακών ροών.


NEWSLETTER