Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 09:44

Δυτική Μάνη: Καθυστερεί η ασφαλτόστρωση σε Αρχοντικό και Ακρογιάλι

Γράφτηκε από τον

 

 

Δεν έχει γίνει το έργο των συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης και είναι άγνωστο πότε θα γίνει η ασφαλτόστρωση στο Αρχοντικό και το Ακρογιάλι, από το έργο που υλοποιεί στην παραλιακή Αβία, αυτή την περίοδο, ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Στους δύο αυτούς παραλιακούς και τουριστικούς οικισμούς, οι συνδέσεις με την αποχέτευση δεν έχουν γίνει - και πολύ δύσκολα θα γίνουν εργασίες και θα πέσει άσφαλτος στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, που συνδράμει στην επίβλεψη των δύο έργων, στο έργο των συνδέσεων προέκυψαν περισσότερες συνδέσεις σε σχέση με αυτές που προβλέπονταν στη μελέτη - και το πιο σημαντικό, χρειάστηκε συμπληρωματική σύμβαση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να φτιαχτεί παράλληλος αγωγός κοντά στα σπίτια, για να γίνουν μ’ αυτόν οι συνδέσεις και να ακυρωθούν τα μεγάλα και βαθιά σκάμματα που προβλέπονταν στη σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό.

Για το λόγο αυτό απαιτείται παράταση στο έργο των συνδέσεων, που πρέπει να τη δώσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Ομως, πρέπει να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις που δεν έχουν γίνει στο Ακρογιάλι και το Αρχοντικό, για να πέσει η καινούργια άσφαλτος.

Εχουμε φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού και πλέον είναι πολύ δύσκολο να γίνουν εργασίες σύντομα, μέσα στην τουριστική περίοδο.

Ακόμα, όπως ενημερωθήκαμε, το έργο της ασφαλτόστρωσης προβλέπεται μέχρι και το Ακρογιάλι, στο εκκλησάκι του οικισμού.

Γ.Σ.