Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 08:46

Τριφυλία: Μακράς διάρκειας συνάντηση Κατσίβελα με τοπική Ν.Δ. 

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Μακράς διάρκειας συνάντηση Κατσίβελα με τοπική Ν.Δ. 

 

Μακράς διάρκειας συνάντηση είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Τριφυλίας Ν.Δ. Γιώργο Φωτεινό και μέλη του συμβουλίου, το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.

Οπως λένε οι πληροφορίες -καθώς δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση- η συνάντηση έγινε μεν σε καλό κλίμα, δεν έλειψε όμως η αυστηρή κριτική και οι σοβαρές επισημάνσεις προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την έλλειψη σημαντικών έργων στην περιοχή αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών.

Από κάποιους η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε ως μια προσπάθεια από πλευράς δημάρχου -καθώς αυτός τους κάλεσε- να σπάσει ο πάγος που υπήρχε μεταξύ τους, καθώς μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από την εκλογή του προεδρείου αλλά δεν είχε γίνει καμία επαφή. Από κάποιους άλλους τοποθετείται στον κύκλο επαφών και βολιδοσκοπήσεων που ανοίγει ο δήμαρχος με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Η συνάντηση κράτησε για περίπου δύο ώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι από πλευράς δημοτικής αρχής ήταν μόνο ο δήμαρχος. Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Τριφυλίας μετέφεραν στο δήμαρχο τη δυσαρέσκεια που υπάρχει  στην κοινωνία, όπως είπαν, της οποίας γίνονται και αποδέκτες, από την έλλειψη σημαντικών έργων στην περιοχή και έφεραν συγκεκριμένα παραδείγματα για χρηματοδοτήσεις έργων σε όμορους δήμους.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κατσίβελας αντέκρουσε το ότι δεν γίνονται έργα στην περιοχή, φέρνοντας ως παράδειγμα το λιμάνι της Κυπαρισσίας και λέγοντας ότι έχει προκύψει από την καλή συνεργασία δήμου - Περιφέρειας. Επίσης σημείωσε ότι για την Κυπαρισσία δημοπρατείται σε λίγο καιρό η ανάπλαση της Ανω Πόλης. Φέρεται να σημείωσε επίσης ότι έχει εγκατασταθεί στο δήμο μια νοοτροπία χρόνων που έχει επιπτώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητά του, ενώ στο απυρόβλητο δεν έμειναν από την πλευρά του και οι δημοτικοί σύμβουλοι, λέγοντας ότι τους βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν τους επέλεξε ο ίδιος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER