Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 16:47

Μάστερ πλαν για τουρισμό προτείνει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μάστερ πλαν για τουρισμό προτείνει ο Μάκαρης

Ενα σύγχρονο και με προοπτικές μάστερ πλαν, για ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. Σχέδιο που, σύμφωνα με την πρότασή του, ξεπερνάει τις αρμοδιότητες ενός δήμου.

Σε γραπτή του παρέμβαση αναφέρει πως “η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” πιστεύει ότι είναι απαραίτητο ένα σύγχρονο μάστερ πλαν με όραμα και προοπτική, με απαιτητικούς στόχους, που θα δημιουργήσουν το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής για τα επόμενα χρόνια. Οπου με αφετηρία την πόλη μας θα υπάρχουν ποικίλα και ποιοτικά προγράμματα σε πληθώρα πεδίων τουριστικού ενδιαφέροντος. Κύριος στόχος θα είναι η έλευση τουριστών όχι μόνο τους δύο μήνες του καλοκαιριού, αλλά όλο τον χρόνο και -το κυριότερο- η άφιξη τουριστών μεγαλύτερης αγοραστικής δύναμης που θα προτιμήσουν να επισκεφτούν για συγκεκριμένους λόγους την περιοχή μας”.

Εκτιμά ότι “για να γίνει πράξη αυτό, είναι απαραίτητες πρόσθετες μορφές τουρισμού και η δραστική ανάπτυξή τους, προσαρμοσμένες βέβαια στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας” και προτείνει, συγκεκριμένα: 1) Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού για να προσελκύσουμε χιλιάδες Ελληνες και αλλοδαπούς ομοδόξους μας. 2) Ανάπτυξη περιηγητικού τουρισμού με προώθηση και δημιουργία μονοπατιών και τόπων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ενταξη του Ταϋγέτου και του Νέδοντα σε τουριστικά πακέτα που θα απευθύνονται σε φυσιολάτρες, Eλληνες και ξένους. 3) Προώθηση του οικοτουρισμού, με έμφαση στην εκλεκτή μας αγροτική παράδοση, το μάζεμα της ελιάς και την παραγωγή του ελαιoλάδου. 4) Με την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού που μπορεί να φέρει επισκέπτες υψηλής αγοραστικής δύναμης. 5) Ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, όπως η δημιουργία καταδυτικού πάρκου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ. 6) Αθλητικός τουρισμός με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην πόλη μας. 7) Πολιτιστικός τουρισμός με την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού όλο το χρόνο αλλά και όλων των υπολοίπων αξιόλογων πολιτιστικών υποδομών. 8) Τουρισμός κρουαζιέρας με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων στο λιμάνι  για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων”.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μάκαρης υποστηρίζει ότι “είναι σημαντικό η Καλαμάτα να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα “Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη” και όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όχι για άτολμες αναπλάσεις που λίγα προσφέρουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά με βαθιές τομές που θα το αναδεικνύουν. Είναι μάλιστα αναγκαίο ο δήμος να επιδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για όλες τις τουριστικές περιοχές και παραλίες του συνόλου του δήμου, όπως η Δυτική Παραλία, η Βέργα, η Μικρή Μαντίνεια κ.ά. Παράλληλα είναι σημαντική η δημιουργία από τον δήμο, διαδραστικού portal- “ξεναγού” και αντίστοιχης δωρεάν εφαρμογής στα κινητά σε πολλές γλώσσες για τουριστική προβολή”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER