Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 10:51

Απομάκρυνση φρέσκιας λυματολάσπης από βιολογικό της Καλαμάτας - Στη ΜΟΛΑΚ η παλιά

Γράφτηκε από τον
Απομάκρυνση φρέσκιας λυματολάσπης από βιολογικό της Καλαμάτας - Στη ΜΟΛΑΚ η παλιά

 

Την απομάκρυνση της φρέσκιας λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας προγραμματίζει η ΔΕΥΑΚ, ενώ προωθεί και την επεξεργασία της παλιάς στις εγκαταστάσεις της ΜΟΛΑΚ, από το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 25 Ιουλίου η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί δύο δημοπρασίες για το σκοπό αυτό. Η πρώτη αφορά τη μεταφορά αφυδατωμένης ιλύος από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Καλαμάτας, προϋπολογισμού 59.950 ευρώ. Και η δεύτερη, την επεξεργασία και διάθεση αφυδατωμένης ιλύος από την ΕΕΛ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 59.500 ευρώ.

Οπως μας ενημέρωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της επιχείρησης Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος, στόχος των δύο δημοπρασιών είναι η μεταφορά της λυματολάσπης που θα βγαίνει από την επεξεργασία του βιολογικού σε αδειοδοτημένο χώρο στη Βόρεια Ελλάδα. “Επιδιώκουμε να ξεκινήσει η διαδικασία πιλοτικά μέχρι το τέλος του χρόνου”, παρατήρησε ο κ. Μπαζιωτόπουλος - και εξήγησε πως η ΔΕΥΑΚ προωθεί διαδικασίες διαχείρισης της λυματολάσπης, για να σταματήσουν τα πρόστιμα.

Μας πληροφόρησε, ακόμα, ότι παράλληλα η επιχείρηση ετοιμάζεται για την επεξεργασία της παλιάς λυματολάσπης (από τη δεκαετία ‘80) του βιολογικού. Για το λόγο αυτό επισκευάζεται η ΜΟΛΑΚ, όπου θα γίνεται η επεξεργασία. Ο κ. Μπαζιωτόπουλος εκτίμησε ότι η επισκευή της ΜΟΛΑΚ θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαχείριση της παλιάς λυματολάσπης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER