Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 11:06

Νέα παρέμβαση Μάκαρη για τα στραγγίδια Μαραθόλακκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νέα παρέμβαση Μάκαρη για τα στραγγίδια Μαραθόλακκας (βίντεο)

 

 

Την αιτία που προκαλεί τα στραγγίδια, την προβληματική αποκατάσταση της παλιάς χωματερής, την εικόνα και τη βελτίωση στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, διαπίστωσε χθες σε επίσκεψή του στο χώρο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης, μαζί με μέλη της παράταξής του.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει:

“Σκοπός της  επίσκεψης μας ήταν να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασιν την προέλευση των στραγγιδίων που ρυπαίνουν τον ποταμό Νέδοντα.

Κατά την επιτόπου αυτοψία της δημοτικής μας παράταξης διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

α) Η αποκατεστημένη χωματερή συνεχίζει να πάσχει, αφού νέα ρήγματα έχουν δημιουργηθεί, ενώ τα παλαιότερα δεν έχουν αποκατασταθεί.

β) Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται σε μια μεγάλη ποσότητα τουλάχιστον 3.000 κυβικών μέτρων σύμμικτων απορριμμάτων, τα οποία βρίσκονται σε επικλινές έδαφος δίπλα στην αποκατεστημένη χωματερή. Τα στραγγίσματα αυτής της χωματερής οδηγούνται με φυσική ροή στους Πέντε Δρόμους και από εκεί στον ποταμό Νέδοντα. Η χωματερή αυτή χρήζει άμεσης αποκατάστασης και μάλιστα πριν να ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές βροχοπτώσεις που θα συμπαρασύρουν στραγγίσματα τα οποία θα ρυπάνουν ξανά τον ποταμό Νέδοντα.

γ) Παρατηρήθηκαν μεγάλες ποσότητες διαρρηγμένων δεμάτων στις θέσεις εναπόθεσης αυτών που θα πρέπει να αποκατασταθούν.

δ) Παρατηρήθηκε βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των εργαζομένων.

ε) Εχει ξεκινήσει επιτέλους η κομποστοποίηση των οργανικών.

Συνολικά, ενώ διαπιστώνεται ότι γίνονται προσπάθειες καλύτερης διαχείρισης με το, νέο ανάδοχο σε σχέση με παλαιότερα, δεν έχει αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της χωματερής η οποία συνεχίζει και ρυπαίνει, δηλητηριάζοντας τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα αλλά και τον ποταμό Νέδοντα.

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Μαραθόλακκας μέχρι να γίνει πλήρης και ουσιαστική αποκατάσταση”.


NEWSLETTER