Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 15:21

Τέλος χρόνου ο νέος Βρεφονηπιακός Πύλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τέλος χρόνου ο νέος Βρεφονηπιακός Πύλου

Στο τέλος του φετινού χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Πύλο, προϋπολογισμού 1.374.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας 791,40 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο συνορεύει στη βόρεια πλευρά του με σχολικό συγκρότημα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, το κτήριο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους. Ειδικότερα, στο ισόγειο -συνολικού εμβαδού 288 τ.μ.- δημιουργούνται βρεφικό τμήμα, αίθουσες ύπνου νηπίων, βοηθητικοί χώροι και στον όροφο -συνολικού εμβαδού 540 τ.μ.- θα στεγαστούν το νηπιακό τμήμα, η τραπεζαρία και οι λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης του σταθμού.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός προβλέπεται να διαθέτει διακριτά βρεφικό και νηπιακό τμήμα. Το βρεφικό τμήμα θα μπορεί να φιλοξενεί 10 βρέφη ηλικίας από 2 μηνών έως 18 μηνών, και το νηπιακό τμήμα 50 νήπια ηλικίας από 1,5 χρόνου μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στο δημοτικό σχολείο. Ο σταθμός μπορεί επίσης να φιλοξενήσει νήπια με αναπηρία, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και -όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου- θα εξασφαλίζει α) υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών, β) απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, ανάπαυση, ψυχολογική βοήθεια ανάλογα με την ηλικία, γ) μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους, δ) υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύνθεση, ε) φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της μονάδας και στ) τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER