Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 08:27

Τοποθέτηση ενοικιαζόμενων κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τοποθέτηση ενοικιαζόμενων κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καλαμάτα

 

Να τοποθετηθούν ενοικιαζόμενα (κοινόχρηστα) ποδήλατα στην πόλη της Καλαμάτας, χωρίς μίσθωμα αλλά ανταποδοτικά, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Ειδικότερα, η υπηρεσία εισηγείται να γίνει δεκτή η ανταποδοτική λύση που προτείνει η εταιρεία Nextbike, για την ενοικίαση των 7 κοινόχρηστων χώρων για ποδήλατα, που έχει καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2017. Η εταιρεία ζητεί να της παραχωρηθεί η χρήση των 7 αυτών χώρων χωρίς μίσθωμα, αλλά με ανταπόδοση στο Δήμο Καλαμάτας, με 45 μηνιαίες κάρτες αξίας 10 ευρώ η καθεμία, που θα είναι στη διάθεση του δήμου. Η Δ.Τ.Υ. εισηγείται στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη προσφορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί οι 7 χώροι δημοπρατήθηκαν 3 φορές από το δήμο τον περσινό Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με αντίτιμο το ποσό των 4.312 ευρώ, αλλά δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος.

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι που έχουν καθοριστεί για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER