Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 08:46

Δήμος Οιχαλίας: Σε διάλογο καλεί πυρηνελαιουργούς ο Σταθόπουλος

Γράφτηκε από την
Δήμος Οιχαλίας: Σε διάλογο καλεί πυρηνελαιουργούς ο Σταθόπουλος

 

 

“O Δήμος Οιχαλίας πολύ σύντομα θα καλέσει τους πυρηνελαιουργούς σε διάλογο με στόχο την εξεύρεση λύσεων, αρχίζοντας άμεσα τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της λειτουργίας των μονάδων τους, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων”.

Αυτό σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ της “Ε”, στο οποίο επισημαίνεται ότι και στους φετινούς ελέγχους στα πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά διαπιστώθηκαν υπερβάσεις άνω των επιτρεπόμενων ορίων, στις σωματιδιακές εκπομπές.

Ο Δήμος Οιχαλίας παρατηρεί πως “το γεγονός αυτό συμβάλλει στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην επιδείνωση των συνθηκών διαμονής των κατοίκων των όμορων τοπικών κοινοτήτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων είναι δικαιολογημένη και το γεγονός αυτό χρήζει άμεσης λύσης, λύσης όμως ουσίας και όχι ενέργειας εντυπωσιασμού”. Αναφέρει πως “εν όψει της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου και δεδομένου του γεγονότος ότι έχουν ήδη αρχίσει ουσιαστικά οι εργασίες συντήρησης για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο, μέλημά μας ως δημοτική αρχή είναι η αποτροπή των λαθών και παραλείψεων των προηγούμενων ετών και η διαβεβαίωση, προς πάσα κατεύθυνση, για την αλλαγή-βελτίωση της δυσμενούς αυτής κατάστασης”.

Κλείνοντας, ο δήμος υποστηρίζει ότι “ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του δήμου μας, μέσω συστηματικών προσπαθειών για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος”.


NEWSLETTER