Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 10:23

Εφαρμόζεται από την Κυριακή η κυκλοφοριακή μελέτη στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Τις ημέρες αυτές μπαίνουν τα τελευταία σήματα, το Σάββατο το βράδυ βγαίνουν οι σακούλες και από την Κυριακή τίθεται σε εφαρμογή η κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας, ανέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μελέτη αυτή έχει γίνει ολόκληρο σίριαλ μέχρι να εφαρμοστεί, γι’ αυτό και ο δήμαρχος τόνισε ότι την ανακοίνωση την έκανε πριν ανοίξει ο κύκλος των ερωτήσεων, αφού περίμενε ότι θα τον ρωτούσαν.

Πάντως αναφορές για την κυκλοφοριακή μελέτη έγιναν από την επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή που χαρακτήρισε λάθος τη χρονική στιγμή που εφαρμόζεται. Επίσης έθεσε το ζήτημα που προέκυψε για τους επαγγελματίες της πόλης σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους, σημειώνοντας ότι υπάρχει κανονισμός ο οποίος πρέπει να εφαρμοστεί για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως αν εφάρμοζαν την άποψη της Αστυνομίας οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν θα είχαν χώρους -“εμείς με τις υπηρεσίες του δήμου αντιμετωπίσαμε το ζήτημα προς όφελος των επαγγελματιών” τόνισε.

Να σημειώσουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν η έγκριση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Τριφυλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Δημοτική οδοποιία Δ.Κ. Φιλιατρών» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, επίσης η λήψη απόφασης υποβολής πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανάπλαση κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων της πόλης Φιλιατρών (Καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του)», καθώς και η έγκριση τεχνικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης.

Κ.Μπ.