Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 21:11

Πέτρος Τατούλης στη "Φιγκαρό": Ανίκανα τα μεγάλα κόμματα να διασφαλίσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας

Γράφτηκε από την
Πέτρος Τατούλης στη "Φιγκαρό": Ανίκανα τα μεγάλα κόμματα να διασφαλίσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας

Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα -και ιδίως τα μεγάλα- φανερώνουν ανικανότητα και αδυναμία να υπερασπιστούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ο πολιτικοί της κεντρικής σκηνής «σήμερα δημιουργούν το μύθο τους ως άλλοθι για τη θέση τους στην ιστορία, αποκομμένοι από την πραγματικότητα των πολιτών». Τις θέσεις αυτές εξέφρασε -αναφορικά με τη στάση των κομμάτων και των πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας μας στο πλαίσιο της κρίσης που διανύει η Ελλάδα- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξή του προς τον αρχισυντάκτη της γαλλικής εφημερίδας "Φιγκαρό" Ρενό Ζιράρ, ο οποίος τον επισκέφτηκε στην Τρίπολη.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος είχε διαβλέψει την επερχόμενη κρίση και -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας- «είχε μάλιστα συγκρουστεί με το κόμμα στο οποίο ανήκε και τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, μην ψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς του 2008 και 2009, χαρακτηρίζοντάς τους πλασματικούς».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια, «ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε την αγανάκτηση και τον θυμό των Ελλήνων ως μια δίκαιη αντίδραση στο πολιτικό σύστημα το οποίο "ενώ στις καλύτερες δυνατές συνθήκες δημιούργησε αυτή την κρίση, αντί να πάει τη χώρα μπροστά τότε, διατείνεται τώρα ότι μπορεί να δώσει τη λύση"».
Παράλληλα εκτίμησε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να βγει η χώρα από την κρίση, αντίθετα προς τη λαθεμένη άποψη που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα». Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε «βαθύτατα πολιτικό -και ευρωπαϊκό ταυτόχρονα- το πρόβλημα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον της χώρας είναι συνυφασμένο με αυτό της Ευρώπης». Είπε ακόμη ότι «έχοντας στο μυαλό μας ότι η οικονομία ορίζει πλέον τους πολιτικούς κανόνες, και όχι το αντίθετο -όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα-, πρέπει να έρθουμε σε ρήξεις με πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά κατεστημένα για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκτίμησε ότι οι επιδοτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής «σωστά θεσπίστηκαν, αλλά με ευθύνη των πολιτικών που ιδιοποιήθηκαν κομματικά τη διαχείρισή τους, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν κατάφερε να τις ελέγξει αποτελεσματικά, κατέληξαν στο να αποκόψουν από τις αγορές τον Ελληνα αγρότη».
Αναφερόμενος, τέλος, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια- «επεσήμανε τη μακρά προσπάθεια της πρώτης αιρετής διοίκησης για τη δημιουργία ενός φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανυπαρξία κοινωνικών συγκρούσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω του υψηλού επιπέδου εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των πολιτών. Για το σχέδιο της νέας αιρετής Περιφέρειας ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι έχει ως στόχο, με πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, να καταστήσει την Πελοπόννησο μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια που θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση».


NEWSLETTER