Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 15:09

Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο οικονομικός απολογισμός και ισολογισμός του δήμου για το 2016, με αρκετές παρατηρήσεις από τις αντιπολιτεύσεις για τις ενστάσεις που τον συνόδευαν από τον ορκωτό λογιστή.

Οπως σημείωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου όσον αφορά τον απολογισμό του 2016, η χρήση έκλεισε με χρηματικό υπόλοιπο 6.399.523,02 ευρώ. Τα εισπραχθέντα έσοδα της χρήσης ανήλθαν σε 17.393.088,10 ευρώ και τα πληρωθέντα έξοδα σε 10.993.565,08. Η οικονομική κατάσταση του δήμου σε περίοδο κρίσης αποτυπώνεται στον ισολογισμό του 2016, ο οποίος με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κλείνει με πλεόνασμα 97.989,80. Υπογράμμισε δε ότι η οικονομική υπηρεσία έχει οργανωθεί αρκετά καλά και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παρότι έγιναν πάρα πολλές αλλαγές τόσο στη νομοθεσία όσο και στις διαδικασίες. «Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει είναι στα ίδια έσοδα, ώστε να μπορούμε να βεβαιώσουμε και να εισπράξουμε από τα ίδια έσοδα» επισήμανε χαρακτηριστικά.    

Ακολούθησε αναλυτικότερη παρουσίαση από το λογιστή του δήμου και τον ορκωτό λογιστή που επισήμανε τις παρατηρήσεις του (ενστάσεις) σχετικά με τη σύνταξη, με τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Ευστάθιο Ανδρινόπουλο και Σαράντο Κουκούμη να επικεντρώνονται σε αυτές και να τονίζουν ότι οι ίδιες παρατηρήσεις ακούγονται σε κάθε απολογισμό - ισολογισμό, που σημαίνει ότι ο δήμος δεν κάνει τίποτα να τις εξαλείψει. Χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι τα θέματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν και τώρα και δεν έχει γίνει τίποτα. Ο κ. Κουκούμης υπογράμμισε ότι οι παρατηρήσεις αυτές έπρεπε ήδη να είχαν βαρέσει καμπανάκι στο δήμο. Πάντως ενώ οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων ψήφισαν κατά, από αυτούς διαφοροποιήθηκε ο Σωτήρης Μπακούρος που ψήφισε λευκό, ενώ υπέρ όλοι οι παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Κ.Μπ.