Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 18:58

Σύσκεψη για αντιπυρική προστασία στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη για αντιπυρική προστασία στο Δήμο Καλαμάτας

Η αντιπυρική προστασία και η πρόληψη των πυρκαγιών ήταν το σημαντικότερο θέμα της χθεσινής σύσκεψης στο Δήμο Καλαμάτας, υπό την προεδρία του δημάρχου Π. Νίκα και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Νομικών Προσώπων και διευθυντών του δήμου.

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως ζούμε πολύ δύσκολες ώρες ως χώρα και ζήτησε να υπάρξει εντατική προσπάθεια σε θέματα πολιτικής προστασίας, σημειώνοντας ότι ο δήμος έχει 40 πυροφύλακες, που πρέπει να κάνουν αποψιλώσεις στην Καλαμάτα και στις κοινότητες.

Σύμφωνα με τις αναφορές του, τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα πρέπει να βρίσκονται σε καίρια σημεία για άμεση επέμβαση και, γενικά, τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου του δήμου επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση. Επίσης, θα πρέπει οι οδηγοί να έχουν δώσει τρεις τηλεφωνικούς αριθμούς, για να είναι δυνατόν να επικοινωνήσει ο δήμος μαζί τους ακόμα και τη νύχτα.

“Εάν συμβεί κάτι, θα συγκεντρωθούμε όλοι στο παλιό Δημαρχείο για το συντονισμό της κατάστασης”, σημείωσε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας ότι “σβήνουμε κάθε χρόνο δεκάδες φωτιές, πριν αυτές φουντώσουν”. Τέλος, ζήτησε η Μαραθόλακκα να ελέγχεται πολλαπλώς. Ο χώρος επεξεργασίας απορριμμάτων έχει αντιπυρικές ζώνες γύρω του, ενώ υπάρχει βυτίο με νερό σε μόνιμη βάση και χώμα για την κατάσβεση πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να είναι γεμάτη όποια δεξαμενή προορίζεται για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων και είναι του δήμου.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε θέματα κινητικότητας υπαλληλικού προσωπικού, δεδομένης εγκυκλίου από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που καλεί τους φορείς να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους μέχρι 25 Αυγούστου. Ο δήμαρχος τόνισε πως η πόλη είναι ελκυστική και δίδεται η ευκαιρία στο δήμο να προσελκύσει υπαλλήλους που έχει ανάγκη, όπως επιστημονικό προσωπικό και εργατικό προσωπικό για την καθαριότητα και το πράσινο. Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλει αρμοδίως τις ανάγκες του, όπως ζητείται.

Τέλος, ο κ. Νίκας ζήτησε να γίνει μεθοδική προσπάθεια για τη σύνταξη του προϋπολογισμού 2019. Αναφέρθηκε, επίσης, σε θέματα που προβλέπει ο “Κλεισθένης”, ο οποίος είναι νόμος του κράτους και σε πολλά ζητήματα έχει άμεση εφαρμογή, προβλέπει δε σοβαρές μεταβολές όσον αφορά στη διοικητική διαδικασία του δήμου, κυρίως για τη Διεύθυνση Οικονομικών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER