Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 09:25

Ποδήλατα με κάρτα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Ποδήλατα με κάρτα στην Καλαμάτα

Tη λειτουργία ενοικιαζομένων (κοινόχρηστων) ποδηλάτων στην πόλη της Καλαμάτας, χωρίς χρήματα για το δήμο αλλά ανταποδοτικά, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, αποδέχθηκε την ανταποδοτική λύση που πρότεινε η εταιρεία Nextbike, για την παραχώρηση 7 κοινόχρηστων χώρων για ποδήλατα, που είχε καθορίσει το Σώμα το 2017. Σύμφωνα με τη λύση αυτή παραχωρείται η χρήση των συγκεκριμένων χώρων χωρίς μίσθωμα, αλλά με ανταπόδοση στο δήμο, με 45 μηνιαίες κάρτες αξίας 10 ευρώ η καθεμία.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί οι 7 χώροι δημοπρατήθηκαν 3 φορές από το δήμο, τον περσινό Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με αντίτιμο το ποσό των 4.312 ευρώ, αλλά δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος.

Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι που έχουν καθοριστεί για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER