Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 18:07

Τραγέλαφος με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Τραγέλαφος με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Τριφυλία

Τραγελαφικά πράγματα στο Δήμο Τριφυλίας, με την ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Ιούλιο, με απόφαση δημάρχου και τις αποφάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης από την άλλη.

Καταστάσεις που μόνο ερωτηματικά γεννούν σχετικά με το κατά πόσο εφαρμόζονται αυτά που αποφασίζονται.   

Από τη μία στις 25 του μήνα βγήκε απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου λόγω του εθνικού πένθους για τα δεκάδες θύματα στην Ανατολική Αττική. Από την άλλη, την ίδια ημέρα η Κοινωφελής Επιχείρηση συνεδριάζει και εγκρίνει με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών τα πρωτογενή αιτήματα για τη διάθεση πιστώσεων εκδηλώσεων που είναι μέχρι το τέλος του μήνα.
Μάλιστα μία από αυτές που ήταν λαϊκό πανηγύρι και πάρθηκε απόφαση από την Κοινωφελή Επιχείρηση για χρηματοδότηση, όχι μόνο δεν αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία, αλλά έγινε κανονικά την Πέμπτη το βράδυ.

Ολα αυτά μόνο σοβαρότητα δεν δείχνουν και με δεδομένο ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορεί να γίνουν κάποια άλλη χρονική στιγμή, θα μπορούσε σε εκείνο το χρονικό διάστημα να συνεδριάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση και να εγκρίνει τις δαπάνες και όχι μια μέρα εθνικού πένθους που όλοι είναι σοκαρισμένοι από τα τραγικά γεγονότα στην Αττική. 

Εντύπωση προκαλεί και το ποσό που αποφάσισε να διαθέσει η Κοινωφελής Επιχείρηση για βοήθεια στους πληγέντες, μόλις 720 ευρώ, δηλαδή όσα περίπου διαθέτει για να συμμετέχει ο δήμος σε καθένα από τα πανηγύρια των χωριών.

Χαρακτηριστικά η απόφαση του δημάρχου που πάρθηκε στις 25 του μήνα έλεγε: «Λόγω των τραγικών γεγονότων που πλήττουν τη χώρα μας αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του μηνός Ιουλίου. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς με νέα ανακοίνωση».

Η απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης που συνεδρίασε την ίδια ημέρα στις 8 το βράδυ μετά από εισήγηση του προέδρου Ανδρέα Μπουγά αναφέρει: «Εγκρίνει τα πρωτογενή αιτήματα και τη διάθεση των πιστώσεων, εις βάρος του προϋπολογισμού της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. οικονομικού έτους 2018, ως ακολούθως: Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, λαϊκό πανηγύρι στις Βρύσες 26/7 600 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας και Φιλαρμονικής Καρπενησίου στο Κοπανάκι 27/7 670 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, λαϊκό πανηγύρι στη Βάλτα 27/7 600 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, μουσική συναυλία στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς 28/7 8.500 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, διάβαση ποταμού Νέδα 28/7 500 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, 3η συνάντηση χειροτεχνών 27, 28, 29/7 στους Γαργαλιάνους 600 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, μουσική συναυλία, αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά 29/7 8.100 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, παράσταση Καραγκιόζη στο Κοπανάκι 29/7 372 ευρώ. Δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, προμήθεια σημαιών για το διεθνές φεστιβάλ παράδοσης 260 ευρώ. Δαπάνες δράσεων αλληλεγγύης, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική 720 ευρώ».

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι για κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτές ήδη σύλλογοι που είναι οι κύριοι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει την αναβολή τους, οπότε γιατί τόση βιασύνη από την Κοινωφελή Επιχείρηση;

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER