Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 09:17

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ομόφωνα αποφάσισαν 130 και πλέον μέλη του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, σε κλειστή ενδοπαραταξιακή διαδικασία που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.

Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ήταν και ο μόνος από τους συγκεντρωμένους που εκδήλωσε ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος δήμαρχος, όταν έγινε η σχετική πρόσκληση από το προεδρείο της συνάντησης, που το αποτελούσαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δαβίλλας, Τάσος Παπαγεωργίου και Νίκος Φύκιρης.

Βεβαιότητα για τη νίκη στις εκλογές για τον δήμο, τον επόμενο χρόνο, εξέφρασε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, με δήλωσή του προς την “Ε”, σημειώνοντας, ειδικότερα: “Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη της αυτοδιοικητικής μας παράταξης που με καθολική πλειοψηφία με επέλεξαν να είμαι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές. Η τιμή που μου έγινε είναι μεγάλη, μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη της ανταπόκρισης στις προσδοκίες των δημοτών για μια νέα προοπτική. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε και επίσημα τον προεκλογικό μας αγώνα, απευθυνόμενοι με ειλικρίνεια και σεβασμό στους αγαπητούς συμπολίτες μας και ζητώντας τη συμπόρευση μαζί μας, για μια νέα εποχή. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ολοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για τον τόπο και τους συνδημότες μας. Η νίκη μας στις εκλογές θα είναι νίκη των δημοτών που προσμένουν την αλλαγή και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή που θα φέρει στον δήμο μας την αισιοδοξία και την αναγέννηση”.

Ο Γ. Αθανασόπουλος, παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον σημερινό επικεφαλής του συνδυασμού, τ. δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, “για την άριστη συνεργασία που είχαμε”, καλώντας τον παράλληλα να συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην παράταξη: “Τον θέλουμε πάντα δίπλα μας, για να μας εμπνέει και να μας στηρίζει”.

Από την πλευρά του, ο Στ. Αναστασόπουλος -που παραμένει επικεφαλής του συνδυασμού μέχρι τη λήξη της θητείας του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης- με χθεσινές δηλώσεις του στην “Ε” εξέφρασε ικανοποίηση για την ανάδειξη του Γ. Αθανασόπουλου ως υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης, τονίζοντας: “Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου από το αποτέλεσμα, αλλά και από το ενωτικό κλίμα που επικράτησε στην ενδοπαραταξιακή μας διαδικασία για την ανάδειξη του νέου υποψήφιου δημάρχου. Εχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Γιώργου Αθανασόπουλου και είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Μεσσήνης θα είναι νικηφόρος για την παράταξή μας”.

Ανάλογη πεποίθηση είχε εκφράσει και στο πλαίσιο σύντομου χαιρετισμού του, κατά την έναρξη της προχθεσινής διαδικασίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην παράταξη και μετά το τέλος της θητείας του ως επικεφαλής του συνδυασμού.

Β.Γ.Μ.