Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 08:46

Διακανονισμός 60 δόσεων από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διακανονισμός 60 δόσεων από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

 

Διακανονισμό 60 μηνιαίων δόσεων θα μπορούν να κάνουν όσοι οφείλουν στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, με αίτηση όμως που πρέπει να υποβάλουν μέχρι τέλος του χρόνου και με ελάχιστο ποσό δόσης όχι κάτω των 30 ευρώ. Κι αυτό σε μια προσπάθεια της Επιχείρησης να εισπράξει το 1,5 εκ. ευρώ περίπου που της οφείλεται από καταναλωτές.

Το ποσό εκτινάχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια που εντάχθηκαν στην Επιχείρηση όλες οι δημοτικές ενότητες του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Μαρία Πανουσιοπούλου -που έκανε και τη σχετική πρόταση, η οποία ομόφωνα έγινε αποδεκτή- ότι το συνολικό ποσό που αφορά τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας από την ίδρυση της ΔΕΥΑ το 2006 μέχρι και το τέλος του 2017 ανέρχεται σε 546.578,26 ευρώ, ενώ το ανείσπρακτο υπόλοιπο των άλλων ενοτήτων Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Αυλώνας, Αετού και Τριπύλης από 15/6/2015 έως 31/12/2017 ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 901.972,14 ευρώ. Από αυτά, 417.534 ευρώ είναι από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, 33.579 από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, 92.092 από τη Δ.Ε. Αετού, 58.765 από τη Δ.Ε. Αυλώνας και 13.683 από τη Δ.Ε. Τριπύλης.

«Με βάση τα στοιχεία και με δεδομένο ότι η επιχείρηση δεν επιχορηγείται και δεν χρηματοδοτείται από το Δημόσιο ή άλλο φορέα» όπως σημείωσε η κ. Πανουσιοπούλου, πρότεινε «να εκδοθεί απόφαση από την ΔΕΥΑΤ για διακανονισμούς έως 60 μηνιαίες δόσεις, αφού λάβουμε υπ’ όψιν τα παρακάτω: Τις πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν έως την 30ή Ιουνίου 2018. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης από τον οφειλέτη να γίνει έως την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η πληρωμή της πρώτης δόσης να γίνει ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης. Η κάθε δόση να μην είναι κάτω των 30 ευρώ. Να προηγηθεί άμεσα προσωπική ειδοποίηση προς τους οφειλέτες που θα τους καλεί ή να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν. Να ενημερωθούν οι καταναλωτές με ανακοίνωση στον έντυπο Τύπο, στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ για τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την ΔΕΥΑΤ μέχρι την 31.12.2018. Η μη καταβολή δύο δόσεων και του τρέχοντος λογαριασμού θα έχει ως συνέπεια την απώλεια της ρύθμισης. Μετά την 31.12.2018 στους καταναλωτές που δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους θα γίνεται διακοπή ύδρευσης, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν και με το τέλος επανασύνδεσης. Οι διακοπές των παροχών θα βοηθήσουν στο να δηλωθούν ΑΦΜ που δεν υπάρχουν και είναι πλειοψηφία. Η μη ύπαρξη ΑΦΜ δημιουργεί το πρόβλημα της μη διεκδίκησης των οφειλών, αφού δεν μπορούν να αποσταλούν για δέσμευση ΑΦΜ στις ΔΟΥ. Οι υποθέσεις καταναλωτών που είναι σε διακοπή πέραν των 2 ετών και η οφειλή ανέρχεται άνω των 50 ευρώ να ανατεθούν σε δικηγόρο, ο οποίος θα κάνει τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξή τους. Για οφειλές καταναλωτών που δεν θα ανταποκριθούν στους διακανονισμούς, είτε δεν τηρήσουν αυτούς, να ακολουθείται η διαδικασία δέσμευσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER