Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 20:07

Μάκαρης για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πλάκα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μάκαρης για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πλάκα

 

Κίνδυνο πυρκαγιάς σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στην Πλάκα επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος, “σε μια περίοδο που ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να έχει τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών, αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και δεν έχουν παρθεί απαραίτητα μέτρα πρόληψης, όπως είναι ο επαρκής καθαρισμός των δημόσιων χώρων για την προφύλαξη των κατοίκων και των περιουσιακών τους στοιχείων από κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών”.

Και συνεχίζει: “Ενας τέτοιος χώρος, ο οποίος μάλιστα προορίζεται για αστικό πράσινο, βρίσκεται στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, στην Πλάκα Λεΐκων. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει αυτοφυής βλάστηση που εφάπτεται στον οικιστικό ιστό και είναι γεμάτη κάθε λογής απορρίμματα και ξερόχορτα. Ο χώρος αυτός θα πρέπει άμεσα να καθαριστεί, γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την ευρύτερη περιοχή (Πλάκα Λεΐκων, Λαγκάδα, Φραγκοπήγαδο). Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η πολιτική προστασία θα πρέπει να είναι βασικό της μέλημα και θα πρέπει να προβαίνει έγκαιρα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης φυσικών καταστροφών της δικιάς της αρμοδιότητας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER