Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 09:32

Διαφωνία και για την πολιτική προστασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Διαφωνία και για την πολιτική προστασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

Ούτε για το θέμα της πολιτικής προστασίας δεν μπόρεσε να εκδώσει μια ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αφού όλες οι παρατάξεις αφενός επέλεξαν να δώσουν η καθεμία τη δική της ερμηνεία για τα αίτια της φονικής φωτιάς στο Μάτι και, αφετέρου, να καταθέσουν ξεχωριστές προτάσεις για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Βεβαίως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ασυνεννοησία αναλογεί στην παράταξη της πλειοψηφίας, η οποία δεν εξάντλησε όλες τις δυνατότητες για την επίτευξη ομόφωνης απόφασης και τη δημιουργία ενός ενιαίου σχεδίου αντιμετώπισης των καταστροφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αμφισβήτησε ανοιχτά τον "δημοκρατικό σχεδιασμό" και την εμπλοκή πολλών φορέων στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο διαχείρισης, στο οποίο ο επικεφαλής θα λαμβάνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.

Ο "δεκάλογος" που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία έχει ως εξής:

1. Επικεφαλής στις διαδικασίες – ενέργειες για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών ή και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, πρέπει να είναι ο διοικητής της ΠΥ Νομού, με εκχώρηση κάθε αρμοδιότητας συντονισμού και τελικής απόφασης.
Συλλογικά όργανα και υπηρεσίες (Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Δασαρχείο, Εθελοντές κ.λπ.) να έχουν θεσμικά κατοχυρωμένες και διακριτές αρμοδιότητες, στην κατεύθυνση της επικούρησης του Διοικητή της ΠΥ.
2. Απαιτείται να γίνει άμεσα ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού της ΠΥ και γενικά των μέσων πυρόσβεσης αλλά και επικοινωνίας και επιπλέον η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία.
3. Επιβάλλεται η αξιοκρατία στην επιλογή του προσωπικού, ιδιαίτερα του διοικητή της ΠΥ κάθε νομού. Επίσης, η αναβάθμιση των σχολών της ΠΥ και η ένταξή τους στο σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν κρίσιμο και αναγκαίο στοιχείο αποτελεσματικότητας, μαζί με τη λειτουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης αγροτικών και δασικών πυρκαγιών.
4. Οργάνωση και ουσιαστική ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος, με μέσα πυρόσβεσης, οχήματα, στέγαση, κάλυψη λειτουργικών εξόδων και εξόδων κίνησης, εκπαίδευσης κ.λπ. κατά τα πρότυπα προηγμένων χωρών και ιδιαίτερα της Πορτογαλίας.
5. Ελεγχόμενη βόσκηση σε δασικές περιοχές, με στόχο τον «καθαρισμό» των δασών.

6. Αποκατάσταση και ενίσχυση των δασών με κυπαρίσσια, βελανιδιές, καστανιές, πλατάνια και επιπλέον πλήρης αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των δασικών φυτωρίων.
7. Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από δυνάμεις του Στρατού, πρώτα σε επίπεδο πρόληψης με συγκρότηση φυλακίων σε δασικές περιοχές, ενισχυμένη παρουσία του Στρατού σε κρίσιμες οικολογικά περιοχές και στη συνέχεια σε επίπεδο καταστολής.
8. Αμεσα πρέπει να υπάρξει πολεοδομικός εκσυγχρονισμός, με την προστασία οικολογικά ευαίσθητων περιοχών (δάση, ρέματα, παραλίες κ.λπ.) και απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης.
9. Θεσμοθέτηση 5ωρης εκπαίδευσης σε ετήσια βάση και σε κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αντικείμενο την Πολιτική Προστασία. Η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένα στελέχη στην Πολιτική Προστασία.
10. Κάθε δήμος έχει υποχρέωση οργάνωσης Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, με μέσα (οχήματα, επικοινωνία κ.λπ.), έλεγχο δεξαμενών και κρουνών πυρόσβεσης, ύπαρξη χώρων συγκέντρωσης πολιτών σε έκτακτες ανάγκες, διάθεση όλων των μέσων στην ΠΥ, όταν αυτό ζητείται, συμβολή στην ενίσχυση των εθελοντών, πρόσληψη δημοτικών πυροσβεστών το καλοκαίρι, ενημέρωση του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πρόνοια για περίθαλψη του πληθυσμού κ.λπ.

Θ.Λ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER