Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 09:09

Έτοιμοι οι... δελφίνοι στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Έτοιμοι οι... δελφίνοι στο Δήμο Καλαμάτας

 

Στο Δήμο Καλαμάτας, ενδεχόμενη αποχώρηση του Παναγιώτη Νίκα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς οι "δελφίνοι" έχουν ήδη αρχίσει να προγραμματίζουν γεύματα και δείπνα με κύριο πιάτο τη... συγκρότηση ψηφοδελτίων.

Οι εξελίξεις αυτές κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνουν τον νυν δήμαρχο, ο οποίος προχθές το βράδυ έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, λέγοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει θα συνεχίσει να στηρίζει την παράταξή του.

Ουσιαστικά ο Π. Νίκας άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα μείνει αμέτοχος στον αγώνα διαδοχής του και ότι ενδέχεται να προτείνει ο ίδιος τον νέο επικεφαλής της παράταξης, που θα αποκτήσει προβάδισμα για το "γαλάζιο" χρίσμα. Το μήνυμα ελήφθη από τους συμβούλους της παράταξης, οι οποίοι στη συνέχεια σχολίαζαν με νόημα στους διαδρόμους ότι ο Π. Νίκας με αυτά τα λόγια "κούνησε μαντίλι" στον Δήμο Καλαμάτας. Κανένας όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν ο δήμαρχος εννοεί όσα είπε ή απλώς χρησιμοποιεί το "δαχτυλίδι της διαδοχής" ως διαπραγματευτικό όπλο για να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλευρά Σαμαρά δεν θέλει να δει επικεφαλής του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου στο Δήμο Καλαμάτας ένα πρόσωπο που δεν έχει "άριστες σχέσεις" με τον πρώην πρωθυπουργό. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Νίκας και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον Σαμαρά για το Δήμο Καλαμάτας, βάζοντας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το "δαχτυλίδι της διαδοχής".

Αν όλα πάνε... δεξιά, επικρατέστερος για να φορέσει το "δαχτυλίδι" είναι ο σύμβουλος της παράταξης Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ιατρός χειρουργός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κανένας όμως δεν γνωρίζει πόσοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα τον ακολουθήσουν σε περίπτωση που διαδεχτεί τον Π. Νίκα και πόσοι θα ακολουθήσουν άλλη πορεία - καθώς η απλή αναλογική έχει ανοίξει το δρόμο για την εκπροσώπηση μικρών συνδυασμών. Με δεδομένο ότι στο Δήμο Καλαμάτας το εκλογικό μέτρο για την εκλογή του επικεφαλής ενός συνδυασμού δύσκολα θα ξεπεράσει τις 900 ψήφους, είναι σίγουρο ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν να συγκροτήσουν δικό τους ψηφοδέλτιο, παρά να "κυνηγήσουν" τους 2.500 και 3.000 σταυρούς που θα πρέπει να έχει κάποιος σύμβουλος για να εκλεγεί στα μεγάλα κομματικά ψηφοδέλτια.

Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολο να στοιχηθούν πίσω από τον Π. Γιαννόπουλο οι πολιτικές φιλοδοξίες που καταπιέστηκαν υπέρμετρα από τον συγκεντρωτικό δήμαρχο Νίκα. Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν σύμβουλοι όπως ο Θανάσης Ηλιόπουλος (τον οποίο βρήκε ο Π. Νίκας στο δήμο), ο Νίκος Μπασακίδης (που έχει κάνει μεγάλο αυτοδιοικητικό κύκλο και δεν έχει τίποτα να χάσει αν βρεθεί εκτός κομματικού ψηφοδελτίου), ο Δημήτρης Μπούχαλης (από τους ελάχιστους που στηρίζουν ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη), ο Δημήτρης Βεργόπουλος (ο οποίος δύσκολα δεν θα λάβει θέση στον αγώνα για την επόμενη μέρα) και ο Παύλος Μπουζιάνης (που θα ήθελε να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο).

Αν στα παραπάνω πρόσωπα προστεθούν ο πρώην σύμβουλος της παράταξης Χάρης Βγενής, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Σπίνος που κάνει διερευνητικές κινήσεις, ο αριθμός των εν δυνάμει "γαλάζιων" υποψήφιων δημάρχων ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε... φαντασία.

Με δεδομένο μάλιστα ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένας εθνικιστής υποψήφιος και ίσως ένας υποψήφιος από τους πρώην Ανεξάρτητους Ελληνες, γίνεται περαιτέρω κατανοητό το γιατί ο κ. Νίκας επιθυμεί να "κουνήσει μαντίλι" στο Δήμο Καλαμάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER