Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 18:44

Ο Μάκαρης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Μάκαρης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Την ανάγκη επέκτασης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο μάστερ πλαν, επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ζητεί την εφαρμογή του μάστερ πλαν, το οποίο προβλέπει την απαλλοτρίωση 48 στρ. βόρεια του αεροδρομίου, για την επέκτασή του. Αντίθετα από την παράταξη Νίκα, ο κ. Μάκαρης πιστεύει ότι η διαδικασία ΣΔΙΤ δεν είναι μονόδρομος και θα πρέπει να πιεστεί η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από ευρωπαϊκούς πόρους. Ακόμη επισημαίνει την υποστελέχωση του αεροδρομίου, καθώς θα έπρεπε να υπηρετούν 15 υπάλληλοι και έχει 7, αλλά και την καθυστέρηση στη λειτουργία του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Μανώλη Μάκαρη έχουν ως εξής:

“Ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενη επιβατική κίνηση όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Οι υποδομές του δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τη συγκεκριμένη επιβατική κίνηση και θα πρέπει να αναβαθμιστούν άμεσα. Κάτι τέτοιο μάλιστα θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει.

Οι απόψεις μας για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ως εξής:

1. Να εφαρμοστεί το εγκεκριμένο Master Plan του αεροδρομίου Καλαμάτας το οποίο προβλέπει ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των 48 στρ. βόρεια του αεροδρομίου για επέκταση του αεροδρομίου και κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών  σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών, αλλά και των αναγκαίων θέσεων στάθμευσης των αεροσκαφών στην πίστα του αεροδρομίου.

2. Το ίδιο το αεροδρόμιο διαθέτει διαρκώς αυξανόμενα έσοδα που υπολογίζονται στο 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μέρος των επενδύσεων που απαιτούνται, ενώ ως γνωστόν το Δημόσιο εισπράττει 12 ευρώ από κάθε επιβάτη.

3. Η άμεση χρηματοδότηση του Master Plan του αεροδρομίου είναι αδήριτη ανάγκη. Πρέπει να πιεστεί η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από ευρωπαϊκούς πόρους. Πιστεύουμε ότι η ΣΔΙΤ δεν είναι μονόδρομος όπως παρουσιάζεται από τη δημοτική αρχή, η οποία έφερε το συγκεκριμένο θέμα διά της πλαγίας οδού αφού δεν υπήρχε στην αρχική της εισήγηση η οποία και επαναδιατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνοντας τη ΣΔΙΤ. 

4. Το οργανόγραμμα του αεροδρομίου προβλέπει 15 θέσεις προσωπικού, ενώ σε αυτό υπηρετούν μόνο 7. Οι υπόλοιπες θέσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν με μετατάξεις προσωπικού από αεροδρόμια που ιδιωτικοποιήθηκαν.

5. Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η κατασκευή και λειτουργία του νέου σταθμού Αστυνομίας που βρίσκεται στο χώρο του αεροδρομίου, αφού αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας του αεροδρομίου.

6. Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να παρέχει την προβλεπόμενη υποστήριξη σε σχέση με τον φωτισμό του αεροδρομίου αλλά και τον καθαρισμό πέριξ αυτού. Επίσης οφείλει να λειτουργεί το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καλαμάτας στο αεροδρόμιο για το οποίο πληρώνει ενοίκιο. Δυστυχώς αυτό το γραφείο παραμένει κλειστό και δεν διαθέτει κανένα φυλλάδιο ούτε κανένα οπτικοακουστικό μέσο ακόμα και στο peak της τουριστικής κίνησης, ενώ θα μπορούσε να προβάλλει με σύγχρονα μέσα τα αξιοθέατα της Καλαμάτας αλλά και τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER