Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 09:01

“ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ” της Τριφυλίας η υποψηφιότητα Λεβεντάκη

Γράφτηκε από τον
“ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ” της Τριφυλίας η υποψηφιότητα Λεβεντάκη

 

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Τριφυλίας ανακοίνωσε και επίσημα χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο επιχειρηματίας Γεώργιος Λεβεντάκης από τα Φιλιατρά. ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ (Ανασυγκρότηση, Οργάνωση,  Δημιουργία, Οραμα, Στόχος) είναι το όνομα του συνδυασμού στον οποίο θα ηγηθεί - και είναι αυτά που χρειάζεται ο δήμος, τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σημερινή εικόνα της περιοχής τον στενοχωρεί.

Ο κ. Λεβεντάκης δήλωσε γνώστης των προβλημάτων της περιοχής για τα οποία είπε ότι θα κάνει εκτενή αναφορά κατά την παρουσίαση του προγράμματος του, η οποία και θα γίνει σύντομα. Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες, προέδρους χωριών και συλλόγων, να βρεθούν και να καθίσουν να συζητήσουν τα προβλήματα του τόπου για να πορευτούν όλοι μαζί. Λύσεις υπάρχουν και προγράμματα, είπε, αρκεί να τα διεκδικήσουμε και να τα τρέξουμε σωστά, όπως κάνουν άλλοι δήμοι. Αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την σημερινή δημοτική αρχή, είπε ότι «δεν νομίζω ότι εμάς μας ξεχωρίζουν από τους άλλους δήμους, απλώς δεν δείχνουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον και τη θέληση να ολοκληρώσουμε».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στο δήμο δήλωσε γνώστης των οικονομικών και έκανε λόγο και για ατασθαλίες. Σημείωσε ότι θα κατέβει ανεξάρτητος και δεν έχει καμία βλέψη πέρα από το δήμο, ούτε για Περιφέρεια ούτε για βουλευτής, ενώ είπε πως ο μισθός του δημάρχου θα πηγαίνει σε ανθρώπους και σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Κάτι πρέπει να γίνει για τον τόπο, σημείωσε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατόπιν πολλών ενδοιασμών, αγωνιών, και με υπευθυνότητα κατέληξα να δηλώσω συμμετοχή κατεβαίνοντας στις εκλογές του Δήμου Τριφυλίας. Γνωρίζω  τα προβλήματα, βλέπω τον τόπο καθημερινά να εγκαταλείπεται όλο και πιο πολύ. Και ειλικρινά το κάνω από καρδιά, καθαρά και μόνο από καρδιά και για κανέναν άλλο λόγο. Υπήρξαν άνθρωποι που με παρότρυναν να μην προβώ σε αυτή την ενέργεια, γιατί θα στεναχωρηθώ. Υπήρχαν όμως και άλλοι που μου είπαν προχώρα γιατί πρέπει να γίνει κάτι για την περιοχή. Αυτό είναι γεγονός που με στενοχωρεί προσωπικά. Από τη μια άκρη του δήμου μέχρι την άλλη  υπάρχουν πράγματα τα οποία σε στενοχωρούν».

Δίνοντας το όνομα και το πλαίσιο που θα κινηθεί ο συνδυασμός του, ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε:

«Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που έχω φύγει αλλά δεν έπαψα ποτέ να επισκέπτομαι τον τόπο μας και να έχω εδώ παλιούς και καινούργιους φίλους. Εγώ σήμερα δεν μπορώ να αναφερθώ σε όλα τα προβλήματα του δήμου. Εχω εικόνα, θα υπάρξει κάποια στιγμή σύντομα και πρόγραμμα και θα γίνουν αναφορές σε αυτά τα οποία γνωρίζω. Σήμερα απλώς ανακοινώνω την ίδρυση του συνδυασμού του Δήμου Τριφυλίας "Ανασυγκρότηση, Οργάνωση,  Δημιουργία, Οραμα, Στόχο". Ολα αυτά τα έχω, τα έχω μέσα στην καρδιά μου και θέλω να τα δώσω στον τόπο. Δεν έχω βλέψεις άλλες  - και έχω αναφέρει ότι και ο μισθός μου αν εκλεγώ δήμαρχος θα πάει σε συγκεκριμένους ανθρώπους και σε συγκεκριμένες ομάδες που τα έχουν ανάγκη. Αυτό  δεν πάει να πει ότι είμαι πάμπλουτος, αλλά δόξα τω Θεώ αυτά που χρειάζομαι για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου τα έχω εξασφαλίσει.

Στη ζωή μου πάντα, από μικρός, είχα μέσα μου κάποιες αρχές τις οποίες και τήρησα. Αυτές είναι αγάπη για το συνάνθρωπο, είναι όραμα (όχι όνειρο, το όνειρο το βλέπουμε όταν κοιμόμαστε), αγάπη πολλή για το συνάνθρωπο, για την πόλη μας και για την Τριφυλία, ευστροφία και δημιουργία».

Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες για κοινή συμπόρευση, ενώ άφησε και αιχμές για την κατάσταση στο Δήμο σημειώνοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι στην περιοχή μας που είναι πολύ αξιόλογοι και αγαπάνε τον τόπο. Αξιόλογος είναι αυτός που βάζει πρόεδρος σε ένα χωριό στην περιοχή του, ή στους συλλόγους, αυτούς τους προσκαλώ όλους να κάνουμε συνάντηση, να μιλήσουμε για τα προβλήματα και όλοι μαζί να κατέβουμε σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο να είναι πολύ υπολογίσιμο.

Εγώ δεν πιστεύω ότι μας αδικούν σαν περιοχή, όποιοι και να  κυβερνούν και δεν μας ενδιαφέρει. Κατεβαίνουμε για εμάς. Εγώ δεν έχω πολιτικές βλέψεις έχω τοπικές, δεν έχω να σκεφτώ ότι θέλω να γίνω ούτε περιφερειάρχης ούτε βουλευτής.

Παντού υπάρχουν προγράμματα, παντού υπάρχουν χρήματα στις  περιφέρειες, το θέμα είναι να τα διεκδικήσουμε σωστά, να τα τρέξουμε όπως τρέχουν άλλοι δήμοι. Γιατί δεν νομίζω ότι εμάς μας ξεχωρίζουν από τους άλλους, απλώς δεν δείχνουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον και τη θέληση να ολοκληρώσουμε. Υπάρχουν  προγράμματα που είναι εικοσαετίας και μένουν πίσω στην περιοχή μας, τα γνωρίζω, τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά, όπως γνωρίζω και τα οικονομικά του δήμου, όπως γνωρίζω και τι ακριβώς έχουν γίνει διάφορα πράγματα και παίρνω την ευθύνη για αυτό που λέω. Θα αναφερθώ με λεπτομέρειες σε όλα αυτά την ώρα που πρέπει και με το πρόγραμμά μου. Υπάρχουν πάρα πολλές ατασθαλίες και αναλαμβάνω την ευθύνη που το λέω. Δεν θέλω να επεκταθώ, μπορούσα να πω δυο-τρία πράγματα βασικά. Υπάρχουν του δήμου οικονομικά, λεφτά τα οποία οφείλει στον κόσμο και δεν τα δίνει, και λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και κάποιοι εργολάβοι οι οποίοι οφείλουν στο δήμο αρκετά μεγάλα ποσά και δεν τα δίνουν. Πρέπει κάποια στιγμή καθαρά, με καθαρή συνείδηση, καθαρή καρδιά και με καθαρά χέρια να μπούμε και να πούμε ότι το έργο αυτό κάνει 5 και θα πάρει 5 ο εργολάβος».

Κλείνοντας και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επισήμανε: «Θέλω να κατέβω ανεξάρτητος, θέλω να κατέβω για τον τόπο μου». Και  σημείωσε ότι οι επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν θα τον κρατήσουν μακριά από το δήμο, καθώς έχει αναλάβει ο γιος του τις επιχειρήσεις. Υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι να είσαι στο δήμο, αλλά να έχεις συνεργάτες οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να κάνεις πράγματα. Ο δήμαρχος, είπε, πρέπει να φέρει προγράμματα στο δήμο, όχι να κάθεται απλώς στο γραφείο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER